Movistar měl v plánu připojit se k týmům Ineos a Jumbo - Visma a vyslat na Tour de France tři lídry na celkové pořadí. Jenže to se změnilo po připomínkách Enrica Mase, nové posily Movistaru. „Nejdříve jsme chtěli poslat tři lídry na Grande Boucle, ale Enric Mas o tom nebyl úplně přesvědčen. Potom Soler pochopil, že Corsa Rosa je pro něj dobrá příležitost, a řekl, že je ochoten tam jet. O jeho účasti na Giru se rozhodlo v posledních 15 dnech,“ vysvětluje situaci deníku Marca ředitel týmu Eusebio Unzue. 

„Rozdělili jsme tým do tří skupin. Máme základnu 12 jezdců, se kterými chceme jet Tour i Vueltu. Další skupina míří na Giro, zatímco třetí skupina je tvořena nejmladšími závodníky," dodává Unzue. „Také jsme si uvědomili, že se musíme k organizátorům závodů chovat s určitou rovnováhou. Nespojili jsme tedy všechny tři lídry do jedné skupiny. Enric pojede ruku v ruce s Valverdem, který bude jeho mentorem.“

Pro Movistar je letošní sezóna první po velkém exodu lídrů. Ze španělské sestavy prchli Richard Carapaz, Mikel Landa a Nairo Quintana a Eusebio Unzue musí začít s výstavbou nového Movistaru. A velké úspěchy se v prvním roce nedají čekat. Zejména, když je hlavním lídrem na třítýdenní závody Enric Mas, závodník s nevyrovnanou výkonností. 

„Jsem připraven jet se vší zodpovědností na Tour de France. Motivuje mě být s Alejandrem na Tour a Vueltě. Myslím, že je plusem mít k sobě někoho jako je on," říká Mas a dodává, že se hodně naučil na loňské Tour, kde pomáhal Julianu Alaphilippovi. „Drželi žlutý dres hodně dlouho a měl jsem čas poznat každý detail, který to přináší. Nejde jen o závodění, ale také o výživu, zájem médií a tak dále. Letos se to může hodně hodit."  

Valverde a Mas společně objedou Tour a také Vueltu. Pokud se závody budou konat. Všichni tři lídři, včetně Marca Solera, se potkají na startu Critérium du Dauphiné. Po Valverdeho a Mase to bude nejdůležitější akce před Tour, pro Solera začátek přípravy na Giro.    

Šestadvacetiletý Katalánec je dlouhodobě považován za nástupce silné španělské generace, zejména díky vítězstvím na Tour de l´Avenir a Paříž - Nice, ale třítýdenní závody mu zatím moc nejdou. Nejlépe skončil devátý na loňské Vueltě, kde ale musel také pomáhat Valverdemu a Quintanovi. Právě povinoosti domestika si plnil skoro bez zaváhání. Teď dostane příležitost na Giru. „Je to pro mě vzrušující. Tuto výzvu přijímám s velkým nadšením. Letos se podívám na Giro d'Italia a těším se na to.“   

Pro Solera to bude debut na Giru, zatím objel dvě Tour a dvě Vuelty.