Podle týmu se Van Aert necítí dobře. "Wout se bohužel nezúčastnil dnešního tréninku na trati Kolem Flander. Bohužel se necítí fit a zůstal proto doma. Museli jsme to dnes zvládnout bez něj," vysvětlil Grischa Niermann, sportovní ředitel nizozemské sestavy.

"Kdyby nám chyběl jen dnes, nebylo by to tak špatné, ale musíme přiznat, že možná nebude moci v neděli závodit," dodává Niermann.

Van Aert byl doposud největším favoritem monumentální belgické klasiky. Vítěz Omloop Het Nieuwsblad a E3 Classic předváděl v posledních týdnech svou skvělou formu. Flandry byly vrcholem jeho celé sezóny. Pokud kvůli nemoci nebude na startu, do Amstel Gold Race a Paříž - Roubaix by se měl dát do pořádku.

I bez Van Aerta by tým Jumbo - Visma patřil na Kolem Flander mezi favority, zejména díky Christophu Laportovi a Tiesji Benootovi. "Kdyby Wout nezávodil, museli bychom změnit plány a byla by to velká ztráta. Nahradit ho nedokážeme, ale na druhou stranu máme celý tým ve skvělé formě a minimálně dva závodníky, Christopha a Tiesje, kteří patří k nejlepším," říká Niermann.

"Pokud bude Wout chybět, změní se tím hodně i pro naše soupeře, nejenom pro nás. Ale i tak bychom startovali s cílem vyhrát. Nedokážu předpovědět, jak se bude v dalších dnech cítit a kdyby byl fit v neděli ráno, asi bychom ho nechali závodit. Ale pravděpodobně se rozhodne už zítra," uzavřel Niermann.