Tým Visma-Lease a Bike čeká s oznámením závodního programů svých lídrů na prosincovou prezentaci, kde také představí dres. Takže s jistotou stále nevíme skoro nic, ale deník Het Laatste Nieuws tvrdí, že už Van Aertův program zná. A je v něm několik překvapení. Především by měl vynechat závody, které už v minulosti vyhrál, tedy klasiky Milán-Sanremo, E3 Harelbeke a Gent-Wevelgem. Na jaře má jediný jasný cíl - vyhrát jeden z dlážděných monumentů, nejlépe Kolem Flander, ale nepohrdne ani Paříž-Roubaix.

Vítězství na Flandrech a v Roubaix jsou pro Van Aerta největší cíle každoročně, ale ještě se mu to nepodařilo. V příštím roce zvažuje jinou přípravu, sezónu prý zahájí na Kolem Algarve v Portugalsku, absolvuje Strade Bianche a před Ronde objede už jen Dwars door Vlaanderen. Mezi Strade Bianche a belgickými klasikami chce stihnout vysokohorské soustředění, které by mu mělo dodat nejlepší formu na Flandry a Roubaix a pomoci také na Giro d'Italia. 

SI202306250545_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Zda pojede Giro na celkové pořadí, nebo jen na etapy, není vůbec jasné, ale pravděpodobnější jsou etapy. Ovšem i po Giru má stále hodně cílů před sebou a proto poprvé po pěti letech vynechá Tour de France. Být ve špičkové kondici na jaře, na Giru a Tour totiž není možné, navíc když chce také vyhrát Olympijské hry v Paříži, které se konají hned po skončení Tour. 

V Paříži má rozhodně větší šanci na úspěch, než na světovém šampionátu v Curychu, který bude spíše pro vrchaře. Belgičané mohou nasadit čtyři závodníky na olympijský závod, tedy maximální počet. V malém pelotonu devadesáti jezdců bude těžké kontrolovat průběh závodu a to by mu mohlo vyhovovat. Pokud bude nominován a boj o místa na startu bude nepochybně tvrdý. 

Podzimní závodní program ještě podle HLN nemá jistý, ale zvažuje se start na Vueltě, kde by se připravoval na světový šampionát. 

Předpokládaný silniční program Wouta van Aerta v sezóně 2024: 

14. 2. - 18. 2. Kolem Algarve

2. 3. Strade Bianche

27. 3. Dwars door Vlaanderen

31. 3. Kolem Flander

7. 4. Paříž-Roubaix

4. 5. - 26. 5. Giro d'Italia

3. 8. Olympijské hry v Paříži

17. 8. - 8. 9. Vuelta a España