Tým CCC v současné podobě na konci roku zanikne, ale závodníci polského celku jsou motivováni předvést se v co nejlepším světle a zajistit si nového titulárního sponzora, či aspoň smlouvu v jiném týmu. Odložená závodní sezóna začne pro CCC už za dva týdny v Burgosu. 

"Zbývají dva týdny do Kolem Burgosu, takže už končíme s přípravou na závody. Šestnáct našich závodníků teď trénuje ve vysoké nadmořské výšce v Livignu. Našim cílem je objet co nejvíce závodů v srpnu a umožnit jezdcům vrátit se na start závodů co nejdříve. Proto jsme se rozhodli startovat na Kolem Burgosu, La Route d’Occitanie a Tour de l’Ain, abychom se připravili na srpnové etapáky WorldTour a ujistili se, že žádný z našich závodníků nebude mimo hru," vysvětluje Steve Bauer, sportovní manažer týmu CCC. 

"Všech 28 jezdců se vrátí k závodům do konce prvního srpnového týdne, bude to jako začátek nové sezóny. Tři závodní programy napnou náš rozpočet, ale cílem je vrátit se k závodům a začít vyhrávat. Zatím máme v kalendáři 130 závodních dní a každý jezdec v průměru zvládne 35 závodních dní během čtyř měsíců," dodává Bauer.  

Nejdůležitější bude dostat do hry nejsilnější závodníky, od kterých se očekávají vítězství. Matteo Trentin začne v Burgosu, Greg Van Avermaet na Strade Bianche a Ilnur Zakarin na Kolem Polska. Všichni tři se potkají v Nice, na startu Tour de France. "V současnosti máme 14 závodníků v širší nominaci na Tour de France," říká Jim Ochowicz, generální manažer týmu. "Konečnou sestavu vybereme po prvních srpnových závodech. Nastoupíme se třemi lídry, Greg Van Avermaet a Matteo Trentin se zaměří na etapy a Ilnur Zakarin na celkové pořadí a na horské etapy."

O lídrech je rozhodnuto i pro zbylé Grand Tours. Na Giro d´Italia zkusí štěstí Patrick Bevin, Jakub Mareczko a Alessandro De Marchi. Na Vueltu jede Zakarin. "Bevin se na Giru zaměří na časovky, také se soustředí na světový šampionát v individuální časovce, takže nemůže na Tour de France. Jakub Mareczko bude naší volbou pro sprinterské etapy a Alessandro De Marchi plánuje kombinaci Tour de France a Giro d´Italia. Zakarin se vrátí na španělskou Vueltu, kde v roce 2017 skončil celkově třetí a s ním pojede i Victor de la Parte."

Ilnur Zakarin se k CCC připojil teprve letos a možná bude muset hledat další angažmá. Úspěch na Grand Tour by mu pomohl a kombinace Tour a Vuelty se zdá být nejlepší řešení. "Jsem nadšený z návratu závodů a zejména z účasti na Kolem Polska, což je pro náš tým samozřejmě důležitý podnik. Poté se soustředím na Tour de France. Osm horských etap nabízí spoustu příležitostí a jako tým budeme hrát s různými kartami. Pokud půjde vše podle plánu, postavím se na start Vuelty, což je pro mě důležitý závod. Měli bychom být vděční za každý závodní den."

Trentin a Van Avermaet se sejdou na Sanremu

Klasikářská část týmu je v rámci CCC ta nejambicióznější. Cílem zůstávají významná vítězství, včetně triumfu na aspoň jednom monumentu. Greg Van Avermaet své letošní cíle nemění, jednorázovky jsou stále nejdůležitější. "Navzdory změnám kalendáře jsou všechny mé cíle stejné, soustředím se na klasiky a Tour de France. Začnu na Strade Bianche, kde si přeji vyhrát a pokračovat budu v Itálii na Trittico Lombardo, Milano - Torino a Milán - Sanremo. Jsem rád, že potom budu závodit na domácí půdě na Kolem Valonska, následně na Bretagne Classic (Plouay) a Tour de France. Bude zvláštní jet Tour s minimem závodů v nohách, ale nakonec to bude každého stejné. Po Tour upnu pozornost na klasiky, na Lutych - Bastogne - Lutych, Gent - Wevelgem, Kolem Flander a Paříž - Roubaix. Je mi jedno, ve kterém ročním období klasiky pojedeme. Vím, že budu stejně hladový po vítězství i v říjnu." 

Matteo Trentin má za sebou karanténu v Monaku, kde několik týdnů nemohl trénovat venku, ale na nepřízeň osudu si nestěžuje. "Aspoň jsem si psychicky odpočinul, takže jsem byl připraven začít pořádně trénovat. Moje forma je dobrá a ve vysoké nadmořské výšce se ještě zlepšuje. První část sezóny směřuji na Sanremo a Tour a poté na klasiky. Nebude moc času si vydechnout. Pojedeme na plný plyn od startu do konce a těším se na to." 

Na které závody se dostanou čeští závodníci Jan Hirt a Josef Černý zatím oznámeno nebylo, ale místo v sestavách na Tour, Giro a Vueltu si budou muset vyjet na prvních srpnových závodech. 

Závodní kalendář týmu CCC:

Vuelta a Burgos (28. 7. – 1. 8.)

La Route d’Occitanie – La Dépêche du Midi (1. 8. – 4. 8.)  

Strade Bianche (1. 8.)

Gran Trittico Lombardo (3. 8.)

Milano – Torino (5. 8.)

Kolem Polska (5. 8. – 9. 8.)

Tour de L’Ain (7. 8. – 9. 8.) 

Milán – Sanremo (8. 8.)

Gran Piemonte (12. 8.)

Critérium du Dauphiné (12. 8. – 16. 8.)

Kolem Lombardie (15. 8.) 

VOO Tour de Wallonie (16. 8. – 19. 8.) 

Bretagne Classic – Ouest France (25. 8.) 

Tour Poitou – Charentes en Nouvelle Aquitaine (27. 8. – 30. 8.) 

Tour de France (29. 8. – 20. 9.)

Okolo Maďarska (29. 8. – 2. 9.)

Tirreno - Adriatico (7. 9. – 13. 9.)

GP Cycliste de Quebec (11. 9.)

GP Cycliste de Montreal (13. 9.) 

Okolo Slovenska (16. 9. – 19. 9.) 

BinckBank Tour (29. 9. – 3. 10.)

Valonský šíp (30. 9.)

Giro d’Italia (3. 10 – 25. 10.) 

Lutych - Bastogne - Lutych (4. 10.)

Binche - Chimay - Binche (6. 10.) 

Brabantský šíp (7. 10.)

Amstel Gold Race (10. 10.)

Gent - Wevelgem (11. 10.)

Scheldeprijs (14. 10.)

Kolem Flander (18. 10.) 

Vuelta a España (20. 10. – 8. 11.)

AG Driedaagse Brugge – De Panne (21. 10.)

Paříž - Roubaix (25. 10.)