Tým Alpecin-Deceuninck dlouho otálel s oznámením Van der Poelova závodního kalendáře. Dnes zveřejnil jarní program nejenom mistra světa, ale také Jaspera Philipsena, Kadena Grovese, Sørena Kragha, Axela Laurance a Quintena Hermanse. Van der Poel bude mít nejméně závodů, nepojede žádný etapák a na všech jednorázovkách by teoreticky mohl jet o vítězství. 

Jarní závodní program Mathieu van der Poela: 

16. 3. Milán-Sanremo

22. 3. E3 Saxo Classic 

24. 3. Gent-Wevelgem 

31. 3. Kolem Flander

7. 4. Paříž-Roubaix

14. 4. Amstel Gold Race

21. 4. Lutych-Bastogne-Lutych (start není jistý) 

Před rokem začal závodit už na Strade Bianche a objel také Tirreno-Adriatico. Letos plánuje rovnou ostrý start na prvním monumentu sezóny. Na start Gent-Wevelgem se vrací po čtyřech letech, naposledy zde závodil v roce 2020, v covidovém podzimním ročníku. Ve stejném roce si také poprvé a zatím naposledy vyzkoušel Lutych. Tehdy dokončil na šestém místě, byl nejlepším z druhé skupiny, která ztratila jen 14 sekund na vedoucí skupinu s vítězným Primožem Rogličem. Takže možná není bez šance na úspěch ani na takto kopcovitém závodě.

Zatím není stoprocentní, že se na start Lutychu postaví, ale vrátí se na start Amstel Gold Race, což je jednoznačně největší nizozemský závod. Naposledy zde závodil v roce 2022 a skončil čtvrtý. V roce 2019 v Berg en Terblijt nedaleko Valkenburgu slavně zvítězil. 

S Tadejem Pogačarem se poprvé potká na startu Sanrema, s Woutem van Aertem až na E3 Classic a Remcem Evenepoelem na Amstelu. 

20230409PRX1111-A.S.O._Pauline_Ballet-2.jpg

Philipsen začne na Omloopu a skončí až na Amstelu 

Jasper Philipsen začíná závodit už zítra, bude lídrem týmu na Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brusel-Kuurne. Nejlepší sprinter současnosti je také velmi dobrý klasikář, vždyť loni skončil druhý na Roubaix. Ale závodů bude mít na jaře mnohem víc než Van der Poel. Po zahajovacím víkendu se přesune do Itálie na Tirreno-Adriatico a s Van der Poelem se potká na startu Sanrema.

Po boku světového šampióna pojede i Gent-Wevelgem, Flandry, Roubaix a překvapivě také Amstel. V Nizozemsku bude závodit úplně poprvé. 

Jarní závodní program Jaspera Philipsena:

24. 2. Omloop Het Nieuwsblad 

25. 2. Kuurne-Brusel-Kuurne 

4. 3. - 10. 3. Tirreno-Adriatico 

13. 3. Nokere Koerse

16. 3. Milán-Sanremo 

20. 3. Brugge-De Panne

24. 3. Gent-Wevelgem 

27. 3. Dwars door Vlaanderen

31. 3. Kolem Flander 

7. 4. Paříž-Roubaix 

14. 4. Amstel Gold Race

Na Kolem Flander a Paříž-Roubaix se chystají i další lídři. Kaden Groves pojede oba dlážděné monumenty, Søren Kragh zkombinuje Sanremo, Flandry a Lutych, Axel Laurance si zkusí Sanremo a Amstel a Quinten Hermans se zaměří na kopcovité jednorázovky, to znamená Strade Bianche, Brabantský šíp, Amstel, Valonský šíp a Lutych.