Včera byl Van Hooydonckovi aplikován vnitřní defibrilátor (ICD), který koriguje případnou budoucí srdeční arytmii. Po důkladných testech byla Van Hooydonckovi diagnostikována anomálie srdečního svalu, která způsobila poruchu, jež si minulé úterý málem vyžádala jeho život. Tento nález znamená konec Van Hooydonckovy profesionální kariéry.

1127866255.jpg

"Uvědomuji si, že jsem měl neuvěřitelné štěstí," říká Van Hooydonck. "Všechno mohlo dopadnout jinak, kdyby se mi tak rychle nedostalo dobré pomoci. Teď už jsem v pořádku, ale stále se musím vyrovnávat s tím, že to znamená konec mé profesionální kariéry. Chtěl bych vyjádřit vděčnost lidem, kteří mi pomohli, lékařskému týmu v nemocnici a všem fanouškům, kteří mi posílali zprávy. Nyní se budu soustředit na své zotavení a nadcházející otcovství. S Alicií a těhotenstvím jde všechno dobře a my netrpělivě očekáváme porod. To mi teď opravdu pomáhá."

Van Hooydonck byl v posledních třech letech důležitou součástí týmu Jumbo-Visma především na dlážděných klasikách, ale jako domestikovaných také na Grand Tours. Byl u vítězství Jonase Vingegaarda na posledních dvou Tour de France a pomohl vyhrát Vueltu Primoži Rogličovi v roce 2021. Nejlepším osobním výsledkem synovce slavného Edwiga Van Hooydoncka (dvojnásobného vítěze Kolem Flander na přelomu 80. a 90. let) je druhé místo na letošním Kuurne-Brusel-Kuurne.