Velmi pozitivní zprávou bylo množství startujících dvojic žáků a žaček. Mezi žáky pak byli nejrychlejší Daniel a Odřej Šilhaví z Kovo Praha, zlato v žačkách vybojovaly Veronika Jadrná (Sportcomplex Břeclav) a Štěpánka Dubcová (Team Forman Cinelli). 

Ve dvojicích se na start postavily také kadetky, kde si pro vítězství dojely Dagmar Hejhalová a Anna Růžičková (Dukla Praha). Na kadety už čekala klasická časovka družstev, na start se tedy postavily čtyřčlenné týmy. Nejrychleji 36 kilometrů dlouhou trať zdolala čtveřice Adam Seeman, Jindřich Pavel (oba TJ Stadion Louny), Matyáš Fiala (ČEŽ Cyklo Team Tábor) a Václav Dostál (Lyko klub Prachatice z.s.). 

Ještě o dvanáct kilometrů delší trať absolvovali junioři, kde si pro suverénní vítězství po hlavičkou týmu Mapei Merida Kaňkovský dojela trojice Pavel Bittner (MAPEI Merida Kaňkovský), Filip Řeha (Force Team Jeseník) a Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor), když čtvrtý závodník  Petr Hetfleiš (Mapei Merida Kaňkovský) projel cílem se značnou ztrátou. Mistrovský titul v juniorkách vybojovalo duo Tereza Obořilová (Drahanský sport team) a Veronika Jandová (TJ Favorit Brno). 

V kategorii žen obsadily kompletní stupně vítězů závodnice Dukly Praha, nejrychlejšími byly Tereza Neumanová a Tereza Korvasová, pro kterou je to po zlatu z individuální časovky už druhý mistrovský titul v rámci šampionátu. 

V elitní kategorii mužů se na startu sešly pouze čtyři týmy, když ostatní daly přednost mezinárodním závodům v zahraničí. Nelehký úkol, a to obhájit titul, se však podařilo splnit celku Topforex-Lapierre, který si ve složení Vojtěch Řepa, Petr Klabouch, Roman Lehký a Jiří Petruš dojel pro druhé zlato v řadě. Stříbro vybojoval tým Dukly Praha, třetí místo obsadil celek TJ Favorit Brno.