Na všechny tři tratě (163 km s převýšením 3100 m, 121 km s 2000 m, a 53 km se 700 m) je už teď přihlášeno pět set účastníků. „Limity nejsou, zvládneme to i na místě. Dokoupíme občerstvení, jen pro ně nebudou limitní dresy, ty se zadávaly do výroby už v zimě,“ dodává šéf.

Tratě jsou stejné, změna přijde až za rok, kdy se chystá větší rekonstrukce. „Stavba na nejdelší trase už začala, ale můžeme ještě projet. Je to asi na 120. km ve sjezdu ze Soláně do Karlovic ve sjezdu, potřeba tam jet opatrně,“ varuje Hrdina. Vyšplhá se na sedm kopců plus další stometrové brdky, které pořadatelé ani nepočítají. Tedy jistoty, které táhnou – Bílý Kříž, Kořenová, Kelčovské sedlo, Pustevny (nejvyšší bod 1024 metrů), Soláň, slovenské Kasárne a Bumbálka.

Beskyd-dres.jpg

Vydat se můžete i na Old Timer rally, nesoutěžní zážitkovou jízdu po úsecích trasy z prvních let. Už teď ji najdete na Stravě. Ale pozor, měří 160 km. „Pojede se společně před hlavním startem. Vyhodnotí se jenom vrchařské prémie, segmenty trati. Zbytek se dá jet na pohodu a dát si někde klidně i pivko,“ usmívá se ředitel.

Mezi favority ční obhájce prvenství Michal Kollert se svým parťákem z týmu L27/Integray, cyklokrosařem Robertem Hulou, který vyhrál po odvážném útoku letošní Kraslický šíp. Naopak Petr Fiala, vítěz nedávné L´Etape Czech, chybí. Ale nezapomeňte na domácí borce - „nesmrtelného“ Petra Swaczynu, který jezdí ve skvělé formě, což potvrdil i před týdnem na Krakonošovi, nebo předloňského krále Dominika Buksu.

Petr Herman, nejlepší z roku 2000, pojede teď s dcerou. Na střední trasu, kde loni zaujal desátým místem elitní horský běžec Tomáš Maceček, nastoupí i biková legenda Jaroslav Kulhavý. Výsledky najdete okamžitě online na www.sportchip.cz. A co se týká historie, v listině vítězů najdete třeba Reného Andrleho i jeho syna Davida, Josefa Černého, Pavla Boudného a další známá jména. Nikdo však nedokázal vyhrát třikrát jako dámy - Jarmila Machačová v letech 1995-97 a Hana Ebertová (1999, 2001 a 2002).

Zázemí vyroste jako tradičně ve skiareálu Bílá, kde mají novou šestisedačku, která už zahájila letní provoz, a také opravují bikepark. Takže bezvadný tip na výlet první prázdninový víkend. „Počasí vypadá proměnlivě, není tam v předpovědi žádná velká fronta,“ zve Libor Hrdina.

Přihlášky