Tietema vede stáj pojmenovanou po jeho vlastním YouTube kanále teprve první rok, ale ve spolupráci se sázkovou kanceláří Unibet už se v příští sezóně chtějí posunout z kontinentální úrovně do kategorie Pro. To znamená mnohem více příležitostí na opravdu velkých závodech, ale také mnohem více povinností vůči Mezinárodní cyklistické unii (UCI) a vlastním závodníkům. 

Tietema netrpělivě vyčkává na 19. října, kdy UCI vydá seznam týmů, které uspěli v závodit o licence Pro. Nizozemec věří, že se svými nejbližšími spolupracovníky Jossem Westerem a Devinem van der Wielem udělali vše pro to, aby splnily požadované formality, včetně bankovních záruk a počtu závodníků.  

Kvůli posunu o kategorii výš musel tým Tour de Tietema-Unibet přijmout už 13 nových cyklistů, mezi nimiž je také starší z bratrů Ťoupalíků. Tietema sestavil nový tým ve spolupráci s Julií Soek, manažerkou TDT-Unibet. "Chceme se dostat na určitou úroveň a k tomu nám chyběli jezdci. Nemusíme se držet jen konkrétních národností a měli jsme volnou ruku při doplňování týmu,“ vysvětluje Tietema pro Wielerflits.

F5gHqpKWEAEpmgw.jpeg

"Když se podíváte, na jaké závody se chceme dostat, tak hodně z nich nejsou tak rovinaté jako ty v Nizozemsku. Podívejte se na Okolo Británie. Tam se nám dařilo dobře, ale v posledních dvou etapách, kdy je to trochu kopcovitější, jsme brzo odpadli, nezávodili jsme o výsledek," pokračuje Tietema. "Takže potřebujeme další jezdce. Letos už jsme měli výběr, který je na holandských závodech docela dobrý. Budeme pokračovat s osmi kluky, a to znamená, že už máme poměrně dost jezdců, kteří už v takových závodech zajíždí. Ale v čem nejsme dobří, to musíme posílit a doplnit o jezdce, kteří mají kvality, které nám momentálně chybí. Pak také skončíte u jiných typů, které u nás nenajdete."

Do TDT-Unibet proto kromě Ťoupalíka, který je vynikající především v krátkých kopcích, přijdou Nizozemci Owen Geleijn a Jelle Johannink, Dánové Niklas Pedersen a Andreas Stokbro, Belgičan Lander Loockx, Nor Cedrik Bakke Christophersen, Brit Charlie Page a Francouz Axel Huens. Nikdo z nich není zrovna velké jméno v současné cyklistice, ale oba čeští závodníci by díky tomu mohli dostat hodně příležitostí jezdit na vlastní výsledky. 

Tietema v nabírání posil mířil i mnohem výš, myslel si dokonce Mexičana Isaaca Del Tora, který však po vítězství na Tour de l'Avenir podepsal s UAE Emirates. Důležitý bude postupný růst celého týmu a to jak managementu, tak i závodníků. V kategorii Pro bude TDT-Unibet patřit k slabším sestavám, přesto se Tietema nebojí ani těch nejtěžších závodů. Má totiž dobré vztahy se společnosti A.S.O. a Flanders Classics. Tietema ví, že nejsilnější stránkou jeho a jeho týmu je sebeprezentace. A to zejména na sociálních sítích. A že i pořadatelé by na to mohli slyšet. "Myslím, že vědí, v čem jsme velmi dobří. Příští rok to můžeme začít ladit se sportovní stránkou našeho týmu. Po Austrálii je Omloop Het Nieuwsblad prvním závodem WorldTour. To nám vyhovuje a doufáme, že tam budeme na startu. Nemám na to žádný vliv, ale stále doufáme, že pojedeme řadu závodů WorldTour,“ dodává Tietema.