Vermoteho profesionální kariéra začala v roce 2011 v Quick-Stepu, kde strávil celkem sedm let, objel tři Tour de France, tři Giro d'Italia a spoustu monumentálních klasik. Jeho úkolem bylo vždy pomáhat lídrům týmu a to především při sjíždění dlouhých úniků, na čele pelotonu strávil většinu své kariéry. 

Po odchodu z Quick-Stepu se jeho kariéra zbrzdila, v roce 2018 a 2019 jezdil za Dimension Data a pomáhal zejména Marku Cavendishovi, ale postupně se z popředí pelotonu vytratil a po angažmá v Cofidisu v roce 2020 těžko hledal nové místo. Nakonec ho v roce 2022 zachránil Alpecin-Deceuninck, ale loni už na něj místo v sestavě nezbylo a Vermote strávil rok objížděním malých belgických závodů typu kermesse v dresu týmu Secteur. 

894792848.jpg

Zdálo se, že jen velká kariéra už je u konce, ale vše se změnilo, když Lennard Hofstede oznámil konec kariéry, ačkoliv měl stále platný kontrakt s Visma-Lease a Bike. Devětadvacetiletý Nizozemec v nejlepším týmu světa plnil roli ryzího domestika, který byl k dispozici vždy, když to bylo potřeba. Vermote je proto ideálním náhradníkem, málokdo má tolik zkušeností s prací pro velké týmy. 

"Po odchodu Lennarda jsme museli rychle hledat důstojnou náhradu a jsme rádi, že se nám podařilo získat Juliena. Má bohaté zkušenosti a je nám okamžitě k dispozici jako domestik. Je velmi motivovaný a zapálený do své práce," říká Merijn Zeeman, hlavní sportovní ředitel Visma-Lease a Bike. 

"Jsem velmi rád, že jsem dostal tuto příležitost. Team Visma-Lease a Bike je nejlepší tým a já jim rád pomůžu. Nemohu se dočkat příštího týdne a  tréninkového kempu s týmem," říká sám Vermote.