Úvodní etapa francouzského závodu Tour des Alpes-Maritimes skončila očekávaným spurtem pelotonu a snaha týmu Israel-Premier Tech, který odvedl hodně práce na čele hlavní skupiny, se vyplatila, protože v těžkém dojezdu byl nejlepší Ethan Vernon, nová posila izraelského celku.

Vernon proměnil ve vítězství hned první start v barvách Israel-Premier Tech, po přestupu z celku Soudal Quick-Step. Izraelský tým měl velkou zásluhu na dojetí posledního uprchlíka Andrey Mifsuda (Nice Metropole Cote d'Azur). Israel-Premier Tech a Decathlon AG2R La Mondiale měly v dojezdu převahu a zkušený Kanaďan Guillaume Boivin rozjel Vernonovi skvělý spurt. Britský dráhař se ani nemusel zvednout ze sedla, spurt vyhrál vsedě. "Nebyli jsme si jisti, jak těžké to bude, nakonec to bylo dost těžké, ale měl jsem dobré nohy," řekl Vernon v cíli. "Právě jsem se vrátil z pěkného tréninkového kempu, takže jsem nevěděl, jak na tom budu, ale stejně jako loni vždycky začínám sezonu docela silný, takže jsem spokojený. Byl to fajn den."

Při průjezdu cílem si Vernon nebyl jistý, zda je jeden z jezdců stále vpředu, a váhal, zda se má radovat. Nemusel se obávat, vyhrál přesvědčivým způsobem o více než délku jednoho kola. "Věděl jsem, že jeden kluk je stále vpředu, a byl jsem tak soustředěný na závod, že jsem si nebyl jistý, jestli jsme ho dojeli, nebo ne, takže jsem pro jistotu neslavil, ale teď bych byl radši, kdybych slavil," smál se.

Vernon schválil své nové týmové kolegy, kteří mu opravdu pomohli k vítězství. "Měl jsem dobré nohy a věděl jsem, že můžeme vyhrát. Kluci byli opravdu silní a v posledních pěti až šesti kilometrech jsme se seřadili a upřímně řečeno jsem si myslel, že jsme na čelo balíku dojeli příliš brzy, ale byl jsem opravdu ohromen tím, jak silní dnes kluci byli."

Druhá a závěrečná etapa závodu bude krátkým, ale náročným dnem s mnoha výjezdy, takže Vernon není favoritem. "Myslím, že zítra to pro mě bude příliš těžké, ale uvidíme. Nohy dnes jsem měl dnes dobré, ale naším cílem cíle bylo vyhrát dnešní etapu a zůstat v boji o celkové pořadí a obojí se nám podařilo. Takže uvidíme, jak to zítra dopadne. Teď, když jsem dnes vyhrál, už na mě není žádný tlak a můžu klukům pomoct. Máme v rukávu ještě několik karet."

Ve 132 km dlouhé etapě s pěti stoupáními jsou favority spíše vrchaři a lehcí klasikáři. ve formě jsou Tobias Johannessen (Uno-X Mobility), Michael Woods (Israel-Premier Tech), Aurélien Paret-Peintre (Decathlon AG2R La Mondiale), Kévin Vauquelin (Arkéa-B&B Hotels), Romain Bardet (DSM-Firmenich PostNL) a Romain Grégoire (Groupama-FDJ). 

V dresu izraelského týmu by Vernon měl mít mnohem více příležitostí, než na co byl zvyklý v Quick-Stepu. "IPT mi nabídlo opravdu dobrou příležitost stát se lídrem, jezdit větší klasiky a vybudovat kolem sebe sprinterský vláček a myslím, že už teď mohu říct, že jsem se rozhodl správně."