Světové cyklistické centrum UCI ve švýcarském Aigle poprvé zaregistrovalo ženský tým ve společenství týmu UCI v roce 2019. Letos i pro příští rok sdružuje cyklistky z celého světa a především ze zemí z pohledu cyklistiky „rozvojových“. Smyslem je totiž poskytnout vybraným cyklistkám příležitost, jak se v prostředí s profesionálním zabezpečením výkonnostně posunout. 

Pět z osmi závodnic z roku 2019 získalo na rok 2020 smlouvu v některém evropském týmu. 

Letos má tým 9 závodnic z 9 různých zemí: vedle České republiky jde o Israel, Etiopii, Litvu, Barbados, Bělorusko, Slovensko, Chile a Kanadu. 

V týmu jsou čtyři 18 leté dívky, včetně naší Veroniky Jandové. Nejstarší Slovence Tereze Medveďové je 23 let. Podle vedení týmu z ní budou její dosavadní zkušenosti dělat přirozeného lídra. 

Tým se sejde poprvé na začátku února na dvoutýdenním výcvikovém kempu, po kterém přijde na řadu první ostrý závod, jímž bude Omloop Het Nieuwsblad. Již teď mají naplánovaný bohatý závodní program, který se bude ještě doplňovat. 

Veronika, která vzešla z líhně Favoritu Brno, absolvovala v letošním roce stáž při UCI WCC, a jelikož se projevila jako jedna z nejlepších ve skupině Junior Women, dostala na další rok plnohodnotnou smlouvu. Podle týmu je na svůj věk vyzrálá, s potenciálem vyrůst ve velmi dobrou elitní cyklistku.