Poslední dějství závodu druhé kategorie UCI se odehrálo v městě Teresin na úplně rovinatém okruhu s délkou 21km, který se jel na devětkrát. Etapa se jela ve velmi rychlém tempu, při kterém se v prvních dvou okruzích stále nastupovalo. Poté se na čele vytvořila poměrně silná šestičlenná skupina, kde nechyběl Piotr Konwa, ale také Marek Rutkiewicz nebo Mateusz Komar. Na 60 km měla tato šestice náskok dvou minut. 
Závod si však stále kontroloval tým CCC Sprandi Polkowice, tak aby uhájil první místo Szymona Sajnoka, kterému díky bonifikacím stačilo pouze dojet do cíle. Celou etapu, ale výborně pracoval i celý tým Elkov Author,  který hlídal pozici pro Aloise Kaňkovského, který měl velké ambice, stejně jako v loňském roce, ovládnout etapu v Teresině a posunout se průběžným hodnocením ještě výš. 
Dle předpokladů došlo v závěru na hromadný spurt. “Už od začátku etapy jsem cítil, že jsem na tom dobře a že by to mohlo opět vyjít. Kluci mi skvělě připravili pozici do závěrečného spurtu, který jsem rozjel poměrně brzy a stihnul se dostat ještě do kolize s Banazskem. I tak vše klaplo a na pásce jsem byl nejrychlejší. Jsem moc rád, že se nám po několika týdenní pauza podařilo navázat na naše výsledky a získat další UCI body do rankingu,” popsal své pocity vítěz poslední etapy závodu Dookolo Mazowsza Alois Kaňkovský. Ten se navíc v celkovém hodnocení dostal na 2. místo. V první desítce etapy byla pak také na 9. místě Vojtěch Hačecký a v celkové klasifikaci na 10. místě Josef Černý. V etapě dojel na druhém místě i dalších Čech Richard Holec z týmu Topforex Lapierre.