Bahrain - McLaren nedávno oznámil předběžnou nominaci na Tour de France a na papíře vypadá mimořádně silně. Kromě Landy se na Tour chystají Pello Bilbao, Eros Capecchi, Damiano Caruso, Mark Cavendish, Sonny Colbrelli, Iván García, Marco Haller, Heinrich Haussler, Matej Mohorič, Wout Poels, Dylan Teuns a Rafael Valls. Dohromady třináct cyklistů, z nichž se vybere konečná osmička. 

Ačkoliv je v sestavě spousta vynikajících jezdců, cílem bude pouze konečné pořadí Tour s Mikelem Landou v čele. Potvrzují to i další potenciální lídři Bahrainu. „Zkušenosti z posledních několika let nám říkají, že pro vítězství v závodě potřebujete super tým zaměřený na jediný cíl a pouze s jedním lídrem. Sedm cyklistů pro něj bude sloužit. Jsme již v režimu Tour,“ říká Pello Bilbao, další významná posila bahrajnského celku. 

Bilbao byl i v Astaně především domestikem, ale dokázal i vítězit, na loňském Giro d´Italia vyhrál dvě etapy. Teď se soustředí na Tour a chce pomoci svému krajanovi. „Myslím, že máme výbornou sestavu, která by mohla konkurovat Ineosu a Jumbo - Visma, i když jsou možná lepší než my. Jsme si samozřejmě vědomi, že bude velmi obtížné konkurovat Ineosu. Jsou vítězi posledních Tour a mají mnoho talentů a zkušeností, ale pokusíme se využít každé příležitosti, abychom zkusili vyhrát s Mikelem Landou.“

Dylan Teuns vyhrál na loňské Tour de France horskou etapu, ale také si je vědom svého primárního úkolu. Tým má s Landou velké ambice a my mu chceme pomoci. Možná někdy budu mít určitou svobodu, ale hlavně budu sloužit týmu, který bude velmi silný také díky Damianu Carusovi, Woutu Poelsovi a Pellu Bilbaovi."  

Bahrain - McLaren doufá, že se Landovi podaří poprvé v životě dostat na pařížské pódium. Ambice na celkové vítězství jsou poměrně nereálné, ale předem se vzdávat nechce. Letos bude na Tour spousta hor. Od prvního týdne budou těžké etapy. Bude nutné dorazit ve skvělé kondici a vydržet až do konce. Přál bych si, aby hlavním plánem týmu bylo jet o vítězství v Tour. Možná konzervativnějším způsobem, ale pokud všechno půjde dobře, využiju příležitosti. Pokud budu lídrem a budu mít tým připravený pro sebe, aby mi pomohl v dobré i špatné době. Doufám, že budu vpředu."