Přesto zůstává skóre posledních sta soubojů (jeli už proti sobě 176x!!!) této dvojice ve prospěch Nizozemce 26:74… Van Aert obhájil loňské prvenství a aspoň tady získal navrch 4:3, ovšem má tu i o jeden start víc (7:6). Van der Poel ovšem opět hýřil aktivitou, na čele strávil víc času. Akceleroval už v prvním z osmi rovinatých okruhů. Nastoupil ještě dvakrát. Van Aert s Pidcockem ho dojeli až ve čtvrtém okruhu. V pátém však znovu neúnavně zaútočil a odjel. 

Do posledního kola však vjeli opět pospolu, rozvášněný dav šílel. Van der Poel znovu získal padesát metrů, jenže v posledním hlubokém a tekutém blátě podsmekl, najel do bariéry a Van Aert ho docvakl. Před cílovou rovinkou se připojil i nezdolný Pidcock. Van Aert však dobyl 79. triumf své zářivé CX kariéry.

„Byla to těžká trať a Mathieu si vedl lépe na technických úsecích. Moc jsem to oběma klukům dnes neztěžoval, byl jsem rád, že se držím. Mathieu pak udělal chybu, já jsem se mohl dotáhnout a srovnat se před spurtem. Plán byl schovat se za Tomem a vyrazit z jeho slipstreamu. To se mi povedlo. Když jsem tuhle část sezony začínal, nečekal jsem, že by se takhle podařila. Nohy a morálka jsou dobré, pak jdou věci snáz,“ vyprávěl spokojený Wout van Aert.

Nečekaně čtvrté místo získal britský jezdec Cameron Mason (Trinity). Zdeněk Štybar naposledy v dresu QuickStepu dojel v druhém povánočním vystoupení 17. se ztrátou 3:24 minuty. Šimon Vaníček pak 46., už byl ale stažený. Tentokrát odpočívali špičkoví cyklokrosoví specialisté Sweeck, Iserbyt, Vanthourenhout, Van der Haar, Nieuwenhuis a další.

Velká trojka se znovu potká v úterý na C2 v Herentalsu, sledujte na Eurosportu!

Ženám vládla 60 km od svého bydliště hned od startu Shirin van Anrooij, v této sezoně už počtvrté, s téměř minutovým náskokem na Marii Schreiber. Kristýna Zemanová dojela sedmá (-1:48)  a nechala za sebou Amandine Fouquenet či Paulien Ferrand-Prévot. Ale i tady chyběla početná ekipa nejlepších: Van Empel, Pieterse, Alvarado, Brand, Betsema, Van der Heijden, Vos a další.