Pieter Weening patří k nejzkušenějším a nejspolehlivějším cyklistům světa. Vítěz etapy na Tour de France a dvou etap na Giro d´Italia byl v sestavě Roompot lídrem a dokázal i ve slabém nizozemském celku vyhrát etapy na Kolem Švýcarska, Kolem Rakouska, Kolem Lucmburska a celkové pořadí Kolem Norska.  

Profesionálem se stal už před šestnácti lety v dresu Rabobanku a hned o rok později slavil vítězství v jednom z nejtěsnějších dojezdů etapy Tour de France. Ve spurtu vrchařů porazil Andrease Klödena o pár milimetrů.  V Rabobanku jezdil osm let, poté se na čtyři roky přesunul do australské Oricy a odtud do Roompotu. Po zániku nizozemského celku se stále snažil hledat nové místo, ale pomohlo mu až zranění Mattea Moschettiho, závodníka Trek - Segafredo.

Poprvé jsme se s Pieterem spojili v únoru. Věděli jsme, že Matteo Moschetti bude po pádu delší dobu mimo hru a potřebovali jsme zkušeného jezdce, který by se hodil do naší sestavy a byl schopný okamžitě závodit. O Pieterovi se ví, že je mimořádný profesionál a byli jsme si jistí, že naplní naše očekávání. Pandemie Covid-19 vše zpomalila, ale i tak jsme chtěli dodržet slovo a vítáme Pietera v týmu," vysvětluje situaci Luca Guercilena, ředitel Trek - Segafredo.

Pořád jsem doufal, že tým najdu, takže jsem nepřestal trénovat. Chtěl jsem zůstat fit, takže jsem jezdil celou zimu. Když mě z týmu Trek - Segafredo oslovili, řekl jsem jim, že budu připraven závodit za čtyři až šest týdnů. Dostal jsem nabídku, ale celý proces se zastavil kvůli koronaviru a odložení závodní sezóny," dodává sám Weening. 

Ale po několika rozhovorech s Lucou jsem nepochyboval, že dodrží slovo, pokud se závody rozběhnou. Je výjimečné, že tým Trek - Segafredo je ochotný nabírat nového jezdce, když teď tolik jiných celků má problémy. Jsem jim vděčný. Je to skvělá příležitost ukázat, co opravdu dovedu a jsem připraven pomáhat lídrům, ať už budu povolán na jakýkoliv závod. Jsem stále konkurenceschopný i na úrovní WorldTour a mám velkou motivaci." 

Weening může okamitě začít pomáhat Bauke Mollemovi, Vincenzu Nibalimu a Richiemu Portovi. Jeho největší předností je jízda v horách a také spolehlivost a zkušenosti. Po novém startu sezóny by se Porte a Mollema měli soustředit na Tour de France, zatímco Nibali zkusí vyhrát italské Giro. pro Mollemu budou důležité i jednrázové závody v kopcích, chystá se obhajovat vítězství na Kolem Lombardie.