Necelých sto kilometrů dlouhá etapa se jela v okolí města Houffalize ve velmi náročném terénu a za deštivého počasí. Etapa měla být nejselektivnější etapou celého závodu a jedna z rozhodujících pro celkové pořadí, což se potvrdilo. Favorité útočili a dojížděli v malých skupinách. 

Aktivní byl i Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step), který padesát kilometrů před cílem unikl hlavnímu poli společně s Gregem Van Avermaetem (CCC), Sørenem Kraghem (Sunweb), Timem Wellensem (Lotto Soudal), Laurensem De Plusem (Jumbo - Visma), Jayem McCarthym (BORA - hansgrohe), Simonem Clarkem (EF Education First), Iljem Keissem (Deceuninck - Quick-Step) a Stanem Dewulfem (Lotto Soudal). 

Jenže skupina byla opět pohlcena pelotonem a rozhodující útok přišel až 30 kilometrů před cílem. V prudkém výjezdu zaútočil velmi silný Laurens De Plus a udrželi se ho jen Tim Wellens a Švýcar Marc Hirschi (Sunweb). Štybar je zkusil následovat, ale nedokázal to, trocha výkonnosti mu chyběla a zůstal ve druhé skupině. 

Vedoucí trojici si po několikakilometrové stíhačce dojel pouze Ivan García (Bahrain Merida). Celá druhá skupina se Štybarem naopak začala ztrácet čím dál tím víc času. Český cyklista se několikrát pokusil rozhýbat nesourodou skupinu, ale marně, spolupráce se zde nedařila.

Vedoucí čtveřice posbírala bonifikace na zlatém kilometru. Několikrát zaútočil Laurens De Plus, který si nevěřil do spurtu a 15 kilometrů před cílem utrhl aspoň Garcíu. Hirschi a Wellens se ale udrželi. 8 kilometrů před cílem zkusil v mokrém sjezdu uniknout Marc Hirschi, ale marně. 

Do cílového Houffalize přijela vedoucí skupina pohromadě. Hirschi byl v těžkém spurtu do kopce velmi rychlý, ale začal sprintovat brzo, Wellens se za ním vyvezl a lépe hodil kolo na cílovou pásku a o malý kousek zvítězil. De Plus ztratil 5 sekund. 23 sekundy ztratili García a Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), o 26 sekund zaostali Michael Valgren (Dimension Data) a Mike Teunissen (Jumbo - Visma). Skupina se čtrnáctým Zdeňkem Štybarem ztratila 33 sekundy. 

V celkovém pořadí se do čela dostal Tim Wellens s náskokem 4 sekund před Hirschim. Třetí De Plus ztrácí 14 sekund a čtvrtý García 36 sekund. Štybar se posunul na šestnáctou příčku s odstupem 49 sekund.    

Foto Sirotti