K favoritům závodu by mohla patřit i mladá česká reprezentace. Ta se představila ve vynikajícím světle na polském National Cupu, kde naše šestice potvrdila svoji skvělou výkonnost, když v sobotní 1. etapě obsadil Pavel Bittner třetí místo, Jakub Ťoupalík deváté a Petr Kelemen jedenácté místo. V neděli, v uniklé jedenáctičlenné skupině, jsme vedle světových velmocí měli dva zástupce, Adama Ťoupalíka a Pavla Bitnera, kteří dojeli na skvělém šestém, respektive sedmém místě.  Tuhle skvělou dvojici doplní na Závod Míru mimo jiné bronzový „třiadvacítkář“ z Mistrovství Evropy Vojtěch Řepa a zlatý junior z Mistrovství Evropy Mathias Vacek. Zdá se, že nastupuje nová výborná cyklistická generace mladých závodníků, kteří chtějí doma, v Jeseníkách, bojovat o mety nejvyšší.

Závod Míru U23 Grand Prix Jeseníky, který je součástí Poháru národů UCI do 23 let a je druhým ze čtyř závodů, které se budou konat od konce května do konce srpna tohoto roku, představil v minulých letech nejlepší slibné talenty cyklistiky do 23 let, jakými jsou Tadej Pogačar, Julian Alaphilippe, Marc Hirschi, David Gaudu a další skvělí cyklisté.

Opravdu pro nás hodně znamená, že Česká republika hostí tak důležitou cyklistickou událost pro kategorii do 23 let. Organizováním Sazka Tour významně přispíváme k rozvoji mládežnických kategorií, které jsou pak zásadní při výchově nových šampionů pro profesionální peloton.“ Potvrzuje Leopold König, který se chystá se svým týmem na novou cyklistickou sezónu.