Jumbo-Visma si interně stanovil pět cílů, v tomto pořadí: 

  1. Vyhrát Tour de France
  2. Vyhrát Kolem Flander a/nebo Paříž-Roubaix
  3. Vyhrát Giro d'Italia 
  4. Vyhrát Vuelta a España
  5. Olav Kooij vyhraje víc než 10 závodů

A kdyby se vše podařilo, Jumbo-Visma by vyhrálo také světový žebříček UCI. 

Kromě 2. bodu týmu vše vyšlo, přesto je ve světovém žebříčku druhý za UAE Emirates. To je však pouze detail, který nemá na dojem ze sezóny minimální vliv a ještě se to může změnit. Vyhrát všechny Grand Tours jednomu týmu v jediné sezóně se podařilo úplně poprvé v historii silniční cyklistiky a navíc to skončilo pohádkovým odměněním nejoddanějšího domestika obsazením celého pódia na Vueltě. 

20230917VUE02001-UNIPUBLIC___SPRINT_CYCLING_AGENCY.jpg

Jumbo bylo na etapových závodech neuvěřitelně efektivní, kromě třech Grand Tours vyhrálo také prestižní týdenní závody Tirreno-Adriatico, Okolo Katalánska, Okolo Baskicka, Critérium du Dauphiné, Gran Camiño, Okolo Burgosu, ZLM Tour a Okolo Británie. Ale jde jim to i na jednorázových závodech, vždyť na jaře vyhráli jezdci ve žlutočervených dresech klasiky Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brusel-Kuurne, E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem a Dwars door Vlaanderen. 

O to výraznější je v záplavě všech těchto úspěchů 0 na kontě vítězství v monumentech. Pro Jumbo bylo vítězství na Flandrech a Roubaix druhým nejdůležitějším cílem a dokázat to měl Wout van Aert, případně Dylan van Baarle, či někdo další. I na dlážděných klasikách má Jumbo jednoznačně nejsilnější kolektiv. Jenže se Van Aertovi do cesty postavili Mathieu van der Poel a Tadej Pogačar a nejlépe placenému závodníkovi Jumbo-Visma neumožnili získat největší vítězství kariéry.

20230409PRX1091-A.S.O._Pauline_Ballet-2.jpg

Van Aert získal své jediné monumentální vítězství v létě 2020, když vyhrál odložený ročník Milán-Sanremo. Poté se šestkrát dostal na stupně vítězů na Lutych-Bastogne-Lutych, Flandrech a Roubaix. Jumbo udělá v následujícím roce nepochybně ještě víc pro to, aby dostal Van Aerta na nejvyšší stupeň na některém monumentu. 

Tříleté čekání na monument může už na začátku října utnout Primož Roglič na Okolo Lombardie, ale to nebude nizozemskému týmu stačit, jarní dlážděné klasiky přitahují mnohem větší pozornost a je třeba odměnit Van Aerta za všechnu práci, kterou odvádí pro tým. Na jaře 2024 to s jezdci Jumbo-Visma určitě nebude snadné.