Druhý ročník prestižního seriálu L’Etape by Tour de France přináší další novinku. V letošním roce se budou výsledky z Krátké i Dlouhé trasy započítávat do série RoadCup 2022, která zahrnuje všechny významné amatérské silniční závody v České republice. L’Etape Czech Republic by Tour de France se tak zařadí po bok tradičních a oblíbených podniků, jakými jsou například Beskyd Tour, Krakonošův cyklomaraton, Tour de Zeleňák a další.

„Nadšení z prvního ročníku L‘Etape stále neopadá a my jsme velmi rádi, že i letos můžeme do Česka přinést tento výjimečný závod všem cyklistickým nadšencům bez rozdílu věku či výkonnosti. Věříme, že spojení s RoadCupem všechny silničáře potěší a patřičně namotivuje,“ uvádí Přemysl Novák, manažer projektu L'Etape.

Také Simona Davídková, promotérka série RoadCup, věří, že spolupráce s L'Etape je dobrou zprávou pro účastníky RoadCupu: Myslím, že za posledních pět let se RoadCup etabloval v závodním kalendáři amatérských cyklistů, i když pandemie nám se seriálem trochu mává. Jsem velice ráda, že společnost ASO dovolila závod L'Etape by Tour de France zařadit do kalendáře RoadCupu. Je to další příjemná zpráva. A mám už i kladné reakce přímo od závodníků." 

Účastníkům Krátké trasy přibudou body v rámci kategorie RoadRace, výsledky z Dlouhé trasy se započítají do žebříčku RoadMarathon. Ambasadorem 5. ročníku RoadCupu je profesionální cyklista Vojtěch Řepa: „Jsem rád, že letos budu mít záminku cyklisty, cyklistky a pořadatele závodů RoadCupu mnohem víc sledovat. Těším se, až se na nějakém závodě RoadCupu potkáme."

Veškeré informace o sérii RoadCup, včetně průběžných výsledků, jsou k dispozici zde.