Firma Knog je oceňovaná a světově proslulá značka cyklistického a outdoorového příslušenství jako jsou světla, zámky nebo powerbanky. Založená byla v roce 2002 Hugem Davidsonem a Malem McKechniem v Austrálii odkud se rozšířila do celého světa. Pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko je partnerem této značky a jejím distributorem firma Schindler.

Právě na čtvrteční akci společnosti Schindler na Rašínově nábřeží v Praze, kde se představoval projekt Zapni světlo, měli první zastávku na své celosvětové Tour s novou identitou zástupci značky Knog Travis Rich a Monty Harris. 

„Firma Knog je na scéně už dvaadvacet let, proto nás napadlo, že by bylo dobré některé věci trochu pozměnit. Jedním z nich bylo právě logo. Dříve mělo tvar mluvící bubliny, ve které byl nápis Knog. Když před šesti měsíci přišla do firmy Monty, řekli jsme jí, že si může jako vedoucí globální značky a marketingu dělat trochu co chce. A první věcí bylo samozřejmě logo,“ prezentoval příběh za novou identitou Travis Rich.

Snímek obrazovky 2024-09-08 v 9.08.01.png

Obchodní ředitel značky Knog mluvil také o nové vizi. „Měli jsme za cíl se trochu zbavit minulosti naší firmy, a toho čím jsme byli. Místo toho je v plánu zaměřit se více na to, čím jsme teď a čím chceme být v budoucnu. Jsme nekonvenční, a toho se chceme držet,“ zmínil Travis Rich.

Hlavní částí přeměny je právě nové logo, které celých šest měsíců navrhovala Monty Harris, která se do Austrálie přestěhovala z New Yorku za svým manželem. „Celkem jsem navrhla přesně šest set čtyřicet návrhů loga. Nakonec vyhrálo to, které jsme dnes prezentovali. Na něm jsem dělala tři měsíce. Pro tuhle práci musíš mít otevřenou mysl a vnímat vše okolo,“ zdůraznila usměvavá žena s nepřeberným množstvím pozitivní energie. 

Zda se změna identity povedla, se dozvíme až časem. Nyní mají ale Travis Rich a Monty Harris před sebou další zastávky jejich Tour okolo světa. Zástupci značky Knog, která dbá na nepřehlédnutelný design a využití nejmodernějších technologií jako je USB nabíjení přes chipové diody nebo lékařský silikon, se se svou prezentací podívají do Krakova, Stockholmu, Amsterdamu, Londýna, Mnichova nebo také do Spojených států Amerických.