Situace kolem pandemie koronaviru letos na jaře vyžadovala nový přístup k cyklistickým závodům pro profesionální týmy a mnoho fanoušků po celém světě. K pořádání profesionálních sportovních akcí byla zapotřebí platforma, která by ale současně dodržovala předpisy o epidemii ve všech zemích. Na základě úzké a intenzivní spolupráce, Tour de Suisse, ROUVY, Velon a Swiss Television dokázaly implementovat závodní seriál "The Digital Swiss 5" během několika týdnů.

Během pěti digitálních závodů byli cyklističtí profesionálové propojeni prostřednictvím svých závodních kol přímo chytrými trenažery v aplikaci ROUVY a bojovali až do samotného konce. Vítězství Stefana Künga v jeho domácím závodě okolo Frauenfeldu a nervy drásající duel s Michaelem Matthewsem vstoupí do historie. Kromě Künga jsou zde slavná jména jako Rohan Dennis a Nicolas Roche, kteří se taky dostali na seznam vítězů.

Tato světová premiéra mohla těžit z velmi širokého mediálního pokrytí a získala odpovídající pozornost veřejnosti. Sledování veřejností umožnila také nová a rozsáhlá televizní produkce SRF sport. Výsledek: pět závodů, pět vítězství a pět dní cyklistických závodů na nejvyšší úrovni. „The Digital Swiss 5 byl podnik s mnoha neznámými pro všechny zúčastněné partnery. Pod heslem "speciální okolnosti vyžadují speciální opatření" jsme využili  příležitosti zahájit novou inovativní formu cyklistických závodů a jsme hrdí na úspěšný výsledek,“ říká Joko Vogel, Co-CEO Cycling Unlimited AG.

Petr Samek, generální ředitel ROUVY: „Jsem rád, že jsme obdrželi Digital Communication Award. Technická implementace byla obrovská výzva, ale stálo to za to a jsme rádi za uznání, které se nám nyní dostává“.

Odvaha riskovat a investovat rozsáhlé prostředky do nového formátu se na letošním Digital Communication Awards 2020 (katerogie COVID-19: Events & Online Broadcasts) vyplatila. The Digital Swiss 5 byla vybrána jako vítěz porotou složenou ze zástupců renomovaných mezinárodních společností z celé řady obchodních odvětví. „Vítězství této trofeje nás naplňuje hrdostí a motivuje nás k tomu, abychom v budoucnu nadále podporovali a rozvíjeli cyklistiku prostřednictvím nových nápadů a inovací,“ slibuje Joko Vogel, spol. CEO Cycling Unlimited AG.