Dnešní nejdelší 226 km dlouhá etapa ze Sanoku do Rzeszówa slibovala sprinterský závěr, přestože nastoupané metry měly hodnotu 2625. Většinu z nich včetně tří vrchařských prémií museli totiž cyklisté překonat v první polovině etapy. Posledních 65 km bylo profilově nenáročných a i závěrečných 5 km se odehrálo po naprosté rovině.

30 km po startu byla v čele 10členná skupina ve složení Arroyave (EF), Bohli (Cofidis), Clarke (Qhubeka), Konyšev (BikeExchange), Märkl (DSM), Owsian (Polsko), Taminiaux (Alpecin), Vahtra (Israel), Van der Hoorn (Intermarché) a Conca (Lotto), který byl nejlépe postaveným v průběžné klasifikaci, když na 46. místě ztrácel 1:59 min., takže netrvalo dlouho a dostal se do virtuálního vedení. Dostali však maximálně ke 4 minutám.

Owsian vyhrál všechny tři VP, a jelikož dvě z nich byli druhé kategorie, získal celkem 13 bodů a dostal se do čela vrchařské soutěže.

Jak se blížil peloton i cíl, začal se únik rozpadat. 25 km před cílem nastoupil Van der Hoorn a přidali se k němu Clarke a Taminiaux. Dojeti byli 3 km před cílem.

Výbornou práci odváděl Mohorič pro Bauhause. Ale když mu došlo, pro Bauhause bylo do cíle ještě daleko. Ohlédl se, za koho by se napojil, jenže v tu chvíli se na čelo dostala dvojice Jumba a pro Bauhause bylo po šanci. Naopak skvěle se dokázal zorientovat Gaviria (UAE) a o půl předního kola porazil 19letého Kooije právě z týmu Jumbo. Bauhaus se dokázal protlačit alespoň na třetí místo.

V průběžné klasifikaci se nic podstatného nezměnilo.