Na pozadí nepředvídatelného vývoje zdravotního stavu a souvisejících omezení letos pořadatelé čelili značným komplikacím. Z 22 původně registrovaných týmů se muselo vzdát účasti 10 z nich kvůli tomu, že v jejich zemích bylo nařízeno, že po návratu z Rumunska musí na dva týdny do karantény. Což by znamenalo, že by nemohli startovat na domácích šampionátech, takže se rozhodli zůstat doma. Mezi tyto týmy patří ze stejného důvodu i AC Sparta Praha cycling (titulní foto z GP pivovaru Svijany 2020). 

Podle webových stránek Rumunské cyklistické federace organizátoři počítají se startem kontinentálních týmů z Rumunska: Team Novák, Giotti-Victoria-Savini Due, Polska: CCC Development, Mazowsze Serce Polski, Německa: LKT Brandenburg, Kazachstánu: Vino–Astana Motors a Slovenska: Dukla Bánská Bystrica, dále pěti klubových: UVT-Devron West Cycling Team, Steaua (oba ROM), Delio Gallina Colosio Eurofeed (ITA), Drag Cycling Club, Levski-Doltcini (oba BUL), Epronex (HUN) a tří národních: Rumunska, Srbska a Slovenska. 

Akce bude zahájena 5. srpna v podvečer představením týmů, po kterém následuje 5,5 km rovinatý prolog v ulicích Sfântu Gheorghe. 6. srpna v 11:00 startuje 1. etapa o délce 175 km s třemi spíše lehčími stoupáními. 7. srpna je na pořadu nejdelší 198 km dlouhá kopcovitá etapa, v jejímž průběhu čeká cyklisty nejdelší stoupání v kraji Harghita - Pasul Bucin (10,8 km s průměrným sklonem 4%). 8. srpna dopoledne si dají cyklisté 6 km časovku do vrchu (převýšení 330 metrů) a odpoledne poslední 122 km dlouhou a jen mírně zvlněnou etapu. 

Naposledy se tu objevili čeští cyklisté v ročníku 2014 bez významnějšího výsledku.