Omniový seriál závodů Visegrad4 odstartoval v sobotu maďarské Budapešti, kde byla na závodníky připravena 138 km dlouhá trať s tradičním cílovým stoupáním na Pannonhalmu. Vítězství z loňského roku obhajoval Adam Ťoupalík .

V letních maďarských teplotách se po 15 km odpoutala trojice složená ze dvou Maďarů a jednoho Slovince, kteří si rychle vytvořili náskok k pěti minutám. S blížícím se koncem závodu najeli na čelo polští závodníci společně s Elkov Kasper a začali únik likvidovat.

Deset kilometrů do cíle zůstal na čele už pouze jeden jezdce, který vydržel pouze o dva kilometry dál. Šest kilometrů před cílem zaútočil nejprve Adam Ťoupalík a následně Michael Boroš, který do závěrečného stoupání najížděl s náskokem deseti vteřin. 

Ten mu vydržel až do 500 m před cílem, kdy se přes něho přehnali Ťoupalík s Paterskim z Vosteru. „Paterski zaútočil jako první, ale ve chvíli, kdy jsme minuli Boryho, jsem zaútočil do dlouhého sprintu a vyšlo to hodně podobně jako v loňském roce,“ shrnul závěr závod obhájce loňského vítězství Visergrad4 Bicycle Race GP Hungary UCI 2.1 Adam Ťoupalík.

Díky svému vítězství Adam oblékl automaticky dres pro vedoucího závodníka celé soutěže i pro nejlepšího Čecha. Dařilo se i dalším českým cyklistům, na čtvrtém místě za vítězem, druhým Paterskim a třetím Polákem Szymonem Traczem (Santic-Wibatech) dojel Tomáš Jakoubek  z ATT Investments. 

Seriál závodů V4 pokračuje už v neděli závodem na Slovensku.