Adam Yates (Mitchelton-Scott) zvítězil v nejtěžší etapě závodu Kolem Valencie. Britský vrchař zaútočil těsně před cílem v prudkém stoupání a porazil mistra světa Alejandra Valverdeho (Movistar). Dvě sekundy ztratil Pello Bilbao (Astana) a tři sekundy Ion Izagirre (Astana), kterému to však stačí na průběžné vedení v celkovém pořadí. Pátý skončil Daniel Martin (UAE Emirates) a šestý byl mladý Kolumbijec Sergio Higuita (Fundacion Euskadi). 

O vítězství v etapě i v celkovém pořadí se rozhodlo až v cílovém, tři kilometry dlouhém stoupání na Alcala-Alcocebre. Nejdéle v dlouhém úniku vydržel Švýcar Silvan Dillier (AG2R La Mondiale), kterého favorité dostihli až v cílovém výjezdu. Zde byli aktivní zejména jezdci Astany, zkusili to Merhawi Kudus a Luis Leon Sánchez a útočili i jezdci Movistaru a UAE Emirates, ale úspěšný byl až pokus Adama Yatese pár stovek metrů před cílem. 

Yates ve strmém výjezdu zrychlil a až se zpožděním zareagoval Alejandro Valverde. A to už mu na vítězství nestačilo, k Yatesovi se přiblížil, ale skončil druhý. Izagirre v posledních metrech trpěl, přesto to zvládl a ztratil jen tři sekundy. 

Izagirre by o celkové vítězství už neměl přijít, poslední den závodu se jede pouze 88 kilometrů dlouhá etapa po rovině. Před Valverdem má náskok sedmi sekund, stejný odstup má třetí Pello Bilbao. Daniel Martin se posunul na čtvrtou příčku se ztrátou 16 sekund a pátý je Dylan Teuns (Bahrain Merida) s odstupem 18 sekund. 

Roman Kreuziger (Dimension Data) dojel na 21. místě s velkou ztrátou 1:27, ale v průběhu etapy pomáhal Edvaldu Boassonu Hagenovi (Dimension Data), který doposud vezl žlutý dres lídra závodu. Ani Hagen na nejlepší nestačil, na 17. místě ztratil 53 sekundy. 

"Kontrolovali jsme závod, ale moc týmů nám nepomohlo. Až v posledních dvaceti kilometrech se přidal Mitchelton-Scott, jinak nikdo. Takže jsme utratili víc energie před cílovým kopcem. Mně se dnes nejelo nejlíp a v tom kopci jsem bouchnul, kvůli práci, kterou jsem odvedl už předtím. S výsledkem nejsem spokojený. Závod byl takový, jaký jsem očekával. Byl hodně intenzivní, což jsem potřeboval. Zítra je ještě krátká a intenzivní etapa a potom je důležité si pořádně odpočinout, než začnu další tréninkový blok před UAE Tour," okomentoval Roman Kreuziger dnešní náročnou etapu Kolem Valencie. 

Foto pořadatelé