Do dlouhého úniku se v královské etapě Okolo Romandie vydal také Josef Černý (Soudal Quick-Step). A vydržel tam dlouho, dostižen byl až v cílovém výjezdu na Thyon 2000. Nejvytrvalejší uprchlíci Lawson Craddock, Chris Juul-Jensen (oba Jayco AlUla) a Ben Zwiehoff (Bora-Hansgrohe) byli dostiženi 12 kilometrů před cílem. Tempo pelotonu udával Chris Harper (Jayco AlUla) pracující pro Eddieho Dunbara (Jayco AlUla). 

10 kilometrů před cílem převzal vedení tým DSM a utrhl lídra závodu Juana Ayusa (UAE Emirates). Mladý Španěl odpadl 8 kilometrů pod vrcholem. O chvíli později nestačili ani Gino Mäder (Bahrain Victorious) a Egan Bernal (Ineos Grenadiers). Romain Bardet (DSM) zaútočil 7 kilometrů před cílem a na jeho pokus zareagovali Yates, Matteo Jorgenson (Movistar), Max Poole (DSM), Simon Carr (EF Education-EasyPost), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) a Cian Uijtdebroeks (Bora-Hansgrohe).

5,5 kilometru před cílem se zvedl Carr a po něm vyrazil Yates. Vyzkoušel to i Dunbar, ale úspěšný byl až útok Yatese. Stabilním tempem najížděl vteřiny náskoku. Pinot odpověděl vlastním útokem 2,5 kilometru před cílem a podruhé 2 kilometry před cílem. Sice se k Yatesovi přiblížil, ale Angličan měl síly dobře rozvržené a cíl protnul s náskokem 7 sekund. Pro třetí místo si dojel Damiano Caruso (Bahrain Victorious) před Poolem a Jorgensonem. 

"Od začátku jsme říkali, že chceme Ayusovi co nejvíce pomoci, aby si udržel dres co nejdéle," vysvětlil v cíli etapy Yates. "V posledních dnech se mu po vážném zranění dařilo dobře. Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, abychom mu pomohli, ale on sám řekl, že se musí ještě dostat do formy. Když mi řekl, že můžu jet, šel jsem do toho. Jsem moc spokojený."

"Tento týden si vedeme jako tým velmi dobře. Zbývá nám ještě jeden den, snad se nám podaří dres udržet. V posledních několika závodech jsem měl trochu smůlu. Na Kolem Katalánska jsem ošklivě spadl, takže jsem si trochu odpočinul a začal znovu trénovat. A teď jsem tady," dodal. 

Američanovi utekla příležitost obléci se do žlutého dresu, ztratil 21 sekund a v celkovém pořadí na druhém místě ztrácí 19 sekund. Třetí Caruso ztrácí 27 sekund, Poole 38 sekund a Pinot 41 sekund. Yates by tak měl udržet žlutý dres až do úplného konce.