Zcela rovinatou 7. etapu zakončilo 10,7 kilometru dlouhé stoupání s průměrem 6,8 %. A rozhodovalo se tu nejenom o etapovém vítězi, ale také o obsazení pódia v celkovém pořadí. Tým UAE Emirates rozjel ostré tempo od začátku výjezdu, dlouhou směnu na špici pelotonu odpracoval Mikkel Bjerg, po něm se na chvíli protočil Marc Soler a Brandon McNulty hlavní skupinu zcela roztrhal.

Poté už to bylo na Yatesovi, který zaútočil 6,2 kilometru před cílem a udrželi se ho pouze Evenepoel a Sepp Kuss (Jumbo-Visma). Luke Plapp (Ineos Grenadiers) a Pello Bilbao (Bahrain Victorious) zaostávali, ale jejich úkolem bylo ubránit místo na stupních vítězů a proto se snažili jet vlastní tempo a eliminovat ztráty. 

Evenepoel dokonce Yatesovi střídal a společně utrhli Kusse 4,6 kilometru před cílem. Belgičan zcela kontroloval vedení v celkovém pořadí, Plapp a Bilbao jeli s odstupem za ním, ale na na další útok Yatese 3 kilometry před cílovou páskou reagovat nedokázal. Brit si rychle vytvořil náskok okolo 10 sekund a ve zvlněném závěru etapy udržel vedoucí pozici a dojel si pro první letošní vítězství. Evenepoel protnul cíl o 10 sekund a čekalo se na Plappa a Bilbaa.

O třetí místo svedli souboj Kuss a Geoffrey Bouchard (AG2R Citroen). Francouz měl v dojezdu více sil, ztratili 42 a 45 sekund. Bilbao s Plappem se do cíle dostali společně se ztrátou 54 sekund, ale radost mohl mít pouze mladý Australan. V konečném pořadí totiž udržel druhé místo se ztrátou 59 sekund na Evenepoela a pouhou jedinou sekundou náskoku na Yatese. Bilbao spadl na čtvrté místo, 3 sekundy za Yatese. Kuss se posunul o 17 příček výš, na pátou pozici. 

Vynikající týden týmu Soudal Quick-Step završil Tim Merlier, který zvítězil v bodovací soutěži. Evenepoelovi patří také dres pro nejlepšího mladého závodníka.