Klasikářská etapa druhá etapa se dojížděla ve velmi rychlém tempu. V mírném cílovém stoupání útočili jezdci Astany, Jakob Fuglsang rozjel nástup pro Alexeje Lucenka, ale Primož Roglič (Jumbo - Visma) si vše hlídal a sám hlavní pole trhal. Do úniku se společně s Rogličem, Lucenkem, Simonem Clarkem (EF Education First) a Tomem Dumoulinem (Sunweb) na krátkou chvíli dostal i Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step), ale všichni byli rychle dostiženi pelotonem. 

Poté už se do čela tlačili rychlí klasikáři. Greg Van Avermaet (CCC) zahájil spurt, ale Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) byl rychlejší a jasně zvítězil. Třetí skončil Alberto Bettiol (EF Education First).  

Adam Yates (Mitchelton - Scott) projel cílem na pátém místě a oblékl dres vedoucího závodníka celkového pořadí. Dosavadní lídr Michael Hepburn (Mitchelton - Scott) si z pelotonu vystoupil několik kilometrů před cílem. V čase vítěze dojelo 33 cyklistů, včetně Romana Kreuzigera (Dimension Data) na 30. příčce. Zdeněk Štybar ztratil na 37. místě 30 sekund.  

V celkovém pořadí je tedy první Yates, ale Brent Bookwalter (Mitchelton - Scott) má stejný čas. Roglič ztrácí 7 sekund, stejně jako lídr soutěže mladých závodníků Laurens De Plus (Jumbo - Visma).  

loading...


Foto Sirotti, LaPresse - D'Alberto / Ferrari