Ve včerejší etapě 100 metrů před cílem v poslední zatáčce došlo k hromadnému pádu, Kamila Maleckého z CCC odvezli do nemocnice, ale podle aktuálních zpráv by měl být v pořádku. Dokonce nastoupil i do dnešní etapy. Zkusil to, ale nešlo to, v průběhu odstoupil. 

Brzo po startu se jako obvykle zformoval únik, tentokrát v něm bylo šest lidí, a samozřejmě nikdo z favorizovaných týmů, včetně Elkov Kasper. Uprchlíci si rychle získali až pětiminutový náskok. Jede se v otevřené krajině, teploměr ukazuje 36 stupňů! Fouká boční, ale ne příliš silný vítr. 

V potřebnou dobu najeli na čelo závodníci Mitchelton-Scott a Israel start-Up Nation a začali únik stahovat. Nejdéle vydržel v úniku Gravalos z Kometa Xstra. Deset kilometrů před cílem je i on pohlcen.

Včerejší vítěz Aberasturi se tentokrát neprosadil, mj. proto, že byl účastníkem pádu, který postihl několik jezdců a ovlivnil řadu dalších v samém závěru etapy. Proto celé startovní pole dostalo čas vítěze.

„Celá dnešní etapa byla taková vyklidněná, únik se sjížděl hodně pozvolna a nepomohlo tomu ani velké teplo, které dosahovalo 38 stupňů. V závěru tak byli všichni celkem čerství. Já jsem se tři kilometry před cílem nechal zavřít v zatáčce, což jsem musel sjíždět a stálo mě to hodně sil. Cítím se ale jinak celkem dobře, takže bych to chtěl zítra napravit,“ zhodnotil dnešní sedmé místo Alois Kaňkovský.

Jakub Mareczko: "Dnes jsem měl jediný úkol. Zůstat co nejčerstvější na závěr etapy. Už jsem dlouho nevyhrál, takže jsem moc rád, vítězství je pro mě hodně emotivní."