Nizozemky měly jasnou převahu, ale takticky jim závod moc nevyšel. Přesto slaví evropský titul díky úžasnému výkonu Annemiek van Vleuten. V závěru se závod zúžil na souboj čtyř cyklistek - Nizozemek Van Vleuten a Chantal Blaak s Italkou Elisou Longo Borghini a Polkou Kasiou Niewiadoma.    

V posledním stoupání Pont de Neuf zaútočila Elisa Longo Borghini, utrhla Chantal Blaak a v úzkých byla i Annemiek van Vleuten, ale světová šampionka se nedala a odpověděla ještě ostřejším útokem, po kterém odpadla Niewiadoma. 

Do cílové rovinky najížděly Van Vleuten a Longo Brghini společně, Nizozemka byla silnější a ve spurtu soupeřku porazila a získal svůj první kontinentální titul. Niewiadoma dokázala za sebou udržet Chantal Blaak a vybojovala bronz.

České reprezentantky se boje o medaile nezúčastnily.  

Vývoj závodu 

Annemiek van Vleuten tvořila závod, už 36 kilometrů před zaútočila a udržely se jí jen Longo Borghini a Niewiadoma. Ve stíhací skupině měly převahu Nizozemky a likvidovaly všechnu snahu soupeřek, zejména Dánka Cecilie Uttrup Ludwig se několikrát pokusila útočit, ale všechno pokrývaly ženy v oranžových dresech, především Anna van der Breggen. 

22 kilometry před cílem se ze skupiny zvedla Chantal Blaak a dojel do čelní skupiny. Ale dlouho zde nevydržela, po útoku Elisy Longo Borghini ze skupiny odpadla. Annemiek van Vleuten zkusila uniknout 9 kilometrů před cílem, dokázala se zbavit Longo Borghini, ale jen na malou chvíli. 
4 kilometry před cílem se k nespolupracující dvojici vrátily i Niewiadoma a Blaak. Ve stoupání 3 kilometry před cílem nastoupila Longo Borghini, utrhla Blaak a donutila trpět i Van Vleuten, ale ta se nedala, sama zaútočila a zbavila se Polky.

Ve spurtu byla Nizozemka jednoznačně rychlejší, porazila Italku a vybojovala další velký titul.