O vteřinku předčil Anthony Turgise z Total Direct a o čtyři Michaela Storera, 22 letého Australana, který v týmu Sunweb načíná již třetí sezónu a zatím je bez vítězství v UCI závodech. První dva v cíli byli součástí čtyřčlenného úniku dne a podařilo se jim ho dotáhnout až do konce, těsně před dotírající očesanou skupinou favoritů, z níž si před páskou odskočil mladý Australan.

Většina favoritů na celkové pořadí tedy dojela v první větší skupině se ztrátou pouhých 6 vteřin. Ať už to byl Bardet a Cosnefroy (AG2R), Masnada (CCC), Edet (Cofidis), Clarke a Kangert (EF), Pinot a Molard (FDJ), Quintana (Arkéa), Roche a Oomen (Sunweb), Calmejane (Total) a Porte (Trek). Doboru formu si z Provence přivezl i El Fares z druhodivizního Nippo. Také při Tour de La Provence naznačil a dnes dost potvrdil velmi dobrou výkonnost a talent 21 letý nováček CCC, Maďar Atilla Valter.

Bohužel na nejlepší nestačili cyklisté NTT. Nejlepší Michael Valgren připsal ztrátu 16 vteřin a Ben O´Connor 22, což není dobrá zpráva do dalších dnů. Byť co je dnes, nemusí být zítra.

A zítra čeká cyklisty ještě těžší etapa s ještě těžším dojezdem do kopce (4,6 km a 6,3%). Vše pak vyvrcholí v neděli, kdy sice v průběhy etapy závodníci nenastoupají tolik výškových metrů, zato závěrečné stoupání na Le Mont Faron bude pro celkové pořadí pravděpodobně rozhodující: 5,7 km a 8,4%!

Vloni tuto etapu vyhrál Pinot před Bardetem a Carthym a takové bylo i celkové pořadí. Pinot i Bardet tady startují i letos, ale aby zopakovali své postavení, budou se muset nejspíš popasovat především s Nairo Quintanou. A uvidíme, zda si výbornou formu přivezl z Austrálie i Richie Porte.