Poslední posilou Israel-Premier Tech měl být Brit Stevie Williams, který přišel z Bahrain Victorious a byl 28. členem izraelského celku. Když se na trh vrátil Schultz, pro Kjella Carlströma, ředitele IPT, to byla velká příležitost. Jsme rádi, že jsme pro Nicka Schultze našli místo v týmu. Stejně jako Stevie Williams přišel Nick na trh pozdě, ale je to závodník, o kterého jsme měli okamžitě zájem. Nick je skvělý vrchař a bude klíčovou podporou pro naše lídry v celkovém pořadí a klasikách a zároveň bude usilovat o své vlastní výsledky, což dokázal, když mu letos při jeho první účasti na Tour de France jen těsně uniklo etapové vítězství. Těšíme se, že Nickovi pomůžeme v růstu a že v týmu zaujme důležitou roli,“ říká Carlström.

Carlström připomněl 10. etapu letošní Tour de France s cílem v Megéve, kde Schultz bojoval o životní triumf do posledních centimetrů trati. V dojezdu do poměrně náročného stoupání jel takticky vyzrále, čekal na poslední desítky metrů a spoléhal na svůj dobrý spurt, jenže se dostal do souboje s Magnusem Cortem, který má sprinterské vlohy ještě o něco lepší. Schultz má na kontě zatím dvě profesionální vítězství, toho druhého dosáhl na Pustevnách. V Beskydech vyhrál 2. etapu loňského ročníku Sazka Tour a oblékl si dres lídra závodu.

„Jsem moc rád, že mohu v našem týmu přivítat Nicka Schultze. Je to solidní a všestranný profesionál a navíc je o něm známo, že je vynikajícím spolujezdcem, určitě dobře zapadne do našeho týmu. Vítej v IPT, Nicku,“ dodává majitel IPT Sylvan Adams. 

Osmadvacetiletý rodák z Brisbane si oddechl, že po kolapsu B&B Hotels měl ještě někdo zájem o jeho služby: Jsem opravdu vděčný týmu IPT, že mi nabídl smlouvu tak pozdě v roce. Doufám, že budu hrát důležitou roli při pomoci týmu, kdekoli budu moci, a také budu ambiciózní a budu se snažit dosáhnout nějakých výsledků, abych splatil důvěru, kterou mi tým projevil. Celkově se těším, až budu se všemi na závodech a budu se moci zapojit.