Bahrain chce udělat velké výsledky hned na startu sezóny, proto do Austrálie vezme hned několik svých lídrů. Na celkové pořadí je určen Pello Bilbao, v kádru jsou také Phil Bauhaus, Hermann Pernsteiner, Nikias Arndt, Kamil Gradek, Jasha Sutterlin a domácí Cameron Scott.

"Dali jsme dohromady solidní tým. Pello Bilbao povede tým v celkovém pořadí a Phil Bauhaus bude naším sprinterem," říká Neil Stephens, sportovní ředitel Bahrain Victorious.

"Máme také skvělé domestiky Kamila Gradka a Hermanna Pernsteinera. Jsou to opravdu solidní pracanti. Letos přivítáme v týmu několik nových členů. Do týmu přichází Nikias Arndt. Bude naším záložním sprinterem a pomocníkem a možná mu dáme šanci i na některý spurt. Svůj první závod jako profesionální cyklista absolvuje Australan Cameron Scott. Jsme rádi, že je máme."

Phil Bauhaus

Tour Down Under po dvou letech absence trochu změnil skladbu etap. Začíná se prologem na 5,5 kilometru, což je úplná novinka. Druhý den se peloton přesune do Tanundy a očekává se hromadný dojezd. Ve 2. a 3. etapě jsou kopce Nettle Hill (2 km/7,8 %) a Corkscrew (2,4 km/9 %) posledními stoupáními etap a mohou hrát klíčovou roli na začátku závodu. 4. etapa ve Willunze by mohla být šancí pro klasikáře, zatímco 5. etapa má pouze 114 km, na kterých jezdci před cílem čtyřikrát zdolávají krátký kopec Mount Lofty (1,5 km/6 %).

"Budeme se těšit, že na Tour Down Under budeme usilovat o mnoho různých cílů. Bilbao pojede na celkové. Čekají nás různé typy etap, čistě sprinterské etapy budou spíše pro Bauhause, ale máme také další možnosti, když budou etapy trochu těžší," vysvětluje Australan Stephens. 

"Nejen jezdci, ale i ostatní personál po celou zimu tvrdě pracoval na tom, abychom byli připraveni na Tour Down Under. Zajišťujeme, aby naši jezdci měli k dispozici ten nejlepší materiál a podmínky, aby mohli na Tour Down Under předvést co nejlepší výkony. Opravdu se těšíme, že sezónu 2023 zahájíme s velkou parádou."