Osmadvacetiletý cyklista se bude účastnit světových pohárů na horských kolech a navíc objede i nějaké silniční závody. To v současné cyklistice není výjimečné, i další velké týmy mají v kádru obojživelníky, Ineos Toma Pidcocka, Jumbo Milana Vadera a Alpecin Mathieu van der Poela. Ale pro Boru je to na této úrovni novinka. Navíc zkusí i pár gravelových závodů. 

Musím říct, že jsem opravdu rád, že se nám podařilo Victora podepsat. Již v minulosti jsme se na horských kolech objevili, ale s Victorovým podpisem nyní toto téma pojímáme strategičtěji. V našem sportu je stále důležitější prezentovat se v různých terénech, zejména s partnerem, jako je Specialized,“ říká Ralph Denk, manažer Bory. „Společně můžeme Victorovi nabídnout perfektní podporu jak na silnici, tak v terénu. V plánu je, že bude i nadále závodit ve světovém poháru MTB, ale zároveň se bude věnovat zeštíhlenému programu silničních závodů. Vzhledem k tomu, jaký je to typ jezdce, si dovedu představit, že mu bude vyhovovat jedna nebo dvě semiklasiky na jaře. Jak to může fungovat v praxi, se teprve uvidí, a je to pro nás také nové území. Rozhodně je to ale výzva, na kterou se těším.“

Koretzky letos stihnul 49 závodních dnů, takže na silnici rozhodně nezahálel. Zvládl osm etapových závodů, včetně Paříž-Nice a vyhrál jednu etapu na dvojkovém závodě Alpes Isére Tour. „Jsem nesmírně rád, že mi Bora poskytla tuto příležitost. Letos jsem již získal zkušenosti na silnici, ale se špičkovým týmem je to úplně jiná hra. Určitě bych se chtěl na silnici dále rozvíjet a stát se oporou týmu. Mým velkým snem je ale olympijský MTB závod v Paříži v roce 2024. Příjemné je, že díky Bora-Hansgrohe a Specializedu budu mít perfektní výbavu do každého terénu.

Francouz je třicátým a posledním závodníkem týmu Bora-Hansgrohe pro příští sezónu. Dalšími posilami jsou Bob Jungels, Nico Denz a Florian Lipowitz.