Je to pro mě splněný sen, přiznává jezdec týmu Deceuninck - Quick-Step. Ballerini byl velmi silný po celý průběh Omloop Het Nieuwsblad, nechyběl v čelní skupině při největším dělení. Společně s Julianem Alaphilippem a Zdeňkem Štybarem měli úvodní klasiku sezóny pod kontrolou. Alaphilippe byl vyvoleným závodníkem a dostal příležitost útočit, ale v sólovém úniku nevydržel a Deceuninck musel zvolit plán B - hromadný dojezd s Davidem Ballerinim. A vyplatilo se.  

Nemám slov pro náš týmový výkon. Miluji tento tým. Tohle je nejlepší začátek klasik, jaký jsem si mohl přát. Jsem tady a vítězím, dodává Ballerini, který měl klasiky zkusit už loni, ale kvůli koronaviru mu byl změněn závodní program. Debut na dlážděných klasikách v modrém dresu ho čekal až na Omloopu. Mezitím se zařadil mezi vynikající sprintery a nyní také klasikáře. Mnohým připomíná mladého Toma Boonena, který byl také špičkový sprinter a zároveň jedním z nejlepších klasikářů.  

Deceuninck - Quick-Step po návratu Juliana Alaphilippa do hlavní skupiny ani na okamžik nezaváhal a vše vsadil na italského závodníka. Přitom konkurence bylo ve více než padesátičlenném pelotonu dost. Na dojezd se připravovali Christophe Laporte, Bryan Coquard, Alexander Kristoff, Alex Aranburu, Iván garcía Cortina a další. Ale nikdo neměl takovou formu jako Ballerini a ani týmovou podporu.   

Alaphilippe mi v průběhu závodu řekl, že dnes je to můj den. A pokud to říká mistr světa, pak to tak bude. Jsem velmi rád, že jsem to dotáhl do konce. Tato koronavirová doba je pro mnoho lidí těžká. Chtěl bych poděkovat pořadatelům, že nám umožnili závodit, uzavřel Ballerini krátký rozhovor po skončení závodu. 

Podle Juliana Alaphilippa byl jeho únik jen snahou pomoci Davide Ballerinimu: Myslel jsem, že bych to měl zkusit. Díky tomu jsem mohl nechat odpočinout své spolujezdce, zejména Davideho. Jenže jsem si uvědomil, že nebude vůbec snadné dojet na čele až do cíle. Také jsem věděl, že v závěru foukal protivítr. Ale mít někoho v čele je pro zbytek týmu vždy dobré.“

Alaphilippe byl po svém sólovém úniku hodně vyčerpaný, ale ještě dokázal pomoci svému týmu a udržoval tempo v hlavním poli. Na Balleriniho vítězství má velkou zásluhu. Přijeli jsme do Gentu se silným týmem. Měli jsme jen jeden cíl, a to vyhrát. Odvedli jsme skvělou práci. Od začátku jsme převzali odpovědnost, Tim Declercq kontroloval únik a když  se začalo závodit, měli jsme vpředu vždy dost lidí, navzdory smůle Yvese Lampaerta a Zdeňka Štybara. V dojezdu jsme pro Davideho udělali vše, co šlo.“  

Yves Lampaert byl z vítězství a formy svého týmového kolegy hodně nadšený: Pokud dokáže udržet formu, bude schopný konkurovat dokonce i Van Aertovi a Van der Poelovi. Máme teď dalšího lídra." A spokojený byl samozřejmě i sportovní ředitel Tom Steels: Ballerini je nejenom úžasně rychlý, ale zvládá i těžká stoupání. Julian Alaphilippe se necítil silný, ale umožnil Ballerinimu ušetřit síly. Fungovalo to dobře. Od Bosbergu jsme věděli, že na něj musíme vsadit všechno."