Závod se startem a cílem v severoitalském Legnanu měl na 190 kilometrech přes dva tisíce metrů převýšení, přesto se do cíle řítil velký peloton. Davide Ballerini byl v rychlé koncovce nejlepší a navázal na loňský triumf týmového kolegy Remca Evenepoela. Quick-Step Alpha Vinyl si díky Italovi připsal už 47. letošní vítězství. 

Vlčí smečka byla aktivní už od začátku, když do cíle zbývalo více než 60 kilometrů, zvedl se Julian Alaphilippe a okamžitě rozerval peloton, zatímco na čele si dvojnásobný mistr světa - k němuž se mezitím přidali čtyři další jezdci - vybudoval náskok kolem 40 sekund.

Skupina byla brzo dostižena, ale Alaphilippe krátce nato opět nastoupil a dostal pod tlak mnoho sprinterů, kteří měli na kopcovitých silnicích v okolí Legnana potíže udržet jeho tempo. Několik jezdců si doskočilo k Alaphilippovi a nově zformovaná vedoucí skupina si vypracovala až 40 sekund na pronásledovatele.

Přesto se peloton sjel osm kilometrů před cílem. Quick-Step Alpha Vinyl najel na čelo a udával tempo až do posledních dvou kilometrů. Ballerini se poté schoval za zkušenějšího krajan Mattea Trentina (UAE Emirates) a zůstal tam až do závěrečných 200 metrů, kdy zahájil spurt a dojel si druhé vítězství v sezóně.

"Jsem velmi šťastný, protože jsem toto vítězství opravdu potřeboval. Po ne zrovna nejlepším mistrovství světa jsem opět našel svou kondici. Nebylo to snadné a dnes jsem trpěl, protože rychlost se s každým okruhem zvyšovala, ale snažil jsem se do stoupání najíždět vždy na prvních pozicích a dokázal jsem se tam udržet, i když jsem v jednu chvíli málem odpadl. Můj tým odvedl fantastickou práci a tvrdě pro mě pracoval, když se to všechno sjelo dohromady. Ve finále jsem se jen chytil Trentinova kola a vydal ze sebe to nejlepší. Mám radost," řekl Ballerini po dojezdu.