loading...

Deceuninck - Quick-Step byl v dojezdu páté etapy Paříž - Nice zcela bezchybný. Kilometr před cílem najeli jezdci v modrých dresech na čelo pelotonu a dovezli Sama Bennetta na perfektní pozici do spurtu. A Bennett si bez problému poradil. Jeho závětří se pokusil využít Nacer Bouhanni (Arkéa - Samsic), ale na Bennetta neměl. Třetí skončil Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe). 

"Chtěl jsem si to dnes vynahradit. Byl jsem velmi šťastný po svém prvním vítězství ve spurtu, ale velmi zklamaný po svém druhém sprintu. V druhé etapě jsem se nedokázal zapojit do boje o vítězství a chtěl jsem si to dnes vynahradit. Nemohu dostatečně poděkovat svým spolujezdcům. Dnes byli opět velmi silní,“ říká vítěz etapy. 

Průběh etapy nebyl příliš zajímavý. Závodníci v silném protivětru nikam nespěchali, dlouho se nikdo nepokusil o únik. Pouze v jednom okamžiku se do úniku dostalo hned dvanáct Belgičanů, ale byli okamžitě dostiženi. Problém měl Primož Roglič (Jumbo - Visma), 32 kilometry před cílem spadl, ale hned se zvedl a pokračoval. Takové štěstí neměl Tony Martin (Jumbo - Visma). Němec musel vzdát a nizozemský tým je oslaben.

"Tony spadl přímo přede mnou. Nemohl jsem toho moc udělat a spadl jsem přes něj.Pro náš tým je škoda, že Tony musel vzdát, ale mě nic není. Hlavně doufám, že je Tony v pořádku a brzy se vrátí do pelotonu,“ vysvětluje Roglič.