Od dob kralování Chrise Frooma se toho v bývalém Sky hodně změnilo. Především Ineosu chybí tak spolehlivý lídr, jakým Chris Froome byl. Takových šampionů moc není a pravidelně vítězit na nejtěžších závodech po mnoho let je extrémně těžké. Naštěstí má Ineos v zásobě dostatek talentovaných závodníků, kteří dohromady dokážou nahradit Chrise Frooma, ale jejich výkonnost se nedá naplánovat tak snadno. Proto je třeba změnit přístup. 

Týmy Sky a Ineos Grenadiers svou strategii vždy zakládaly na datech. David Brailsford a jeho kolegové nechtějí nikdy ponechat nic náhodě. Jenže loni se jim veškeré předpoklady rozpadly pod rukama. A ne vždy to bylo špatně. Egan Bernal sice nezvládl svou roli obhájce vítězství na Tour de France a Geraint Thomas musel předčasně odstoupit z Giro d´Italia, ale Tao Geoghegan Hart naopak šokoval celkovým vítězstvím. I když na to, teoreticky, ještě neměl být připravený. A fanouškům se to líbilo mnohem víc, než soustředěný výkon celé sestavy v horách, díky kterému byl Froome tak úspěšný.  

Přesto se plánovat musí a celoroční strategie je důležitá pro každý tým. To si uvědomuje i Dave Brailsford a podle toho určil cíle svým lídrům. A také ví, že Egan Bernal je sice nejtalentovanějším cyklistou v dres Ineosu, ale je potřeba k němu přistupovat s citem a nenutit ho do role lídra na Tour de France. Proto poprvé v kariéře vyzkouší italské Giro. Ale nebude na to sám, k dispozici bude mít silnou sestavu. Jet by měli špičkoví vrchaři Pavel Sivakov a Dani Martínez a mistr světa v časovce Filippo Ganna.  

„Když k nám přestoupil, měl na každém závodě široký úsměv. První věc, kterou si na Eganovi všimnete, je jeho široký úsměv a jak agresivní a charismatický závodník to je. Chceme, aby se úsměv vrátil na jeho tvář, aby si zase užíval, že je závodníkem. Je velmi důležité, aby opět našel radost ze závodění," říká Brailsford na Bernalovu adresu.   

Vítězství na Giru proto nebude obhajovat Geoghegan Hart. Místo toho ho čeká premiéra na Tour de France, kde bude nejspíš pomáhat Geraintu Thomasovi a Richardovi Carapazovi. Španělskou Vueltu by měl jet Adam Yates jako lídr týmu a debut na třítýdenním závodě zde plánuje Tom Pidcock. „Zeptali jsme se sami sebe, zda poslat všechny naše nejlepší závodníky na Tour de France, nebo je rozprostřít mezi tři závody. Myslím, že takto jsme našli rovnováhu mezi všemi závody," vysvětluje Dave Brailsford nový přístup.    

Thomasovi vyhovuje trasa Tour se dvěma časovkami a měl by jet konzervativně, naopak Richard Carapaz musí útočit, protože v chronometrech spíše ztratí. Na Richardovi je skvělé, že umí vzít závod do vlastních rukou. Když vyhraje Tour, tak jak to dokáže? Nebude sedět v pelotonu a čekat na časovky. Musí využít příležitosti v jiných situacích. Richard je velmi důležitou součástí naší strategie." 

Tao Geoghegan Hart se bude učit, jaká Tour de France je, protože ji pojede poprvé. V širší nominaci na Tour jsou také Michal Kwiatkowski, Richie Porte, Laurens De Plus, Jonathan Castroviejo, Luke Rowe a Rohan Dennis. Všichni v pozici domestiků, včetně loni třetího Porteho. Australan se poté možná objeví i na startu Vuelty. Zde by měl být lídrem Adam Yates.