Egan Bernal (Ineos) získal první vítězství po restartu závodní sezóny. V nejtěžší etapě La Route d´Occitanie s vrcholy Port de Bales, Col de Peyresourde a Col de Beyréde měla britská sestava Ineos vše pod kontrolou. Jezdci Ineosu udržovali temp v průběhu etapy a byli nejlepší i v závěrečném dojezdu. 

11 kilometrů dlouhé stoupání Col de Beyréde zvládl nejrychleji Egan Bernal s náskokem 10 vteřin před Pavlem Sivakovem (Ineos). Třetí skončil další Rus Alexander Vlasov z Astany, jenž ztratil 17 sekund. Thibaut Pinot (Groupama - FDJ) byl nejlepším domácím jezdcem. Na čtvrtém místě zaostal o 31 sekund. Další odstupy už byly přes minutu. Bauke Mollema (Trek - Segafredo) ztratil 1:05, ale svého týmového kolegu Richieho Porta porazil o 6 sekund. 

Zásadní informací před letošním ročníkem Tour de France je forma Chrise Frooma (Ineos). Brit nejlepším nestačil a na 34. příčce dojel s odstupem 5:11 na Bernala, na kterého však v průběhu etapy pracoval a pomohl mu k vítězství, stejně jako všichni ostatní závodníci Ineosu.

"Byli jsme na čele od startu až do konce," říká k průběhu závodu Egan Bernal. "Vítězství jsme si zasloužili, protože jsme převzali zodpovědnost. Tým odvedl výbornou práci, výborně to rozjeli až na poslední kilometr, kde jsem zaútočil. Prakticky jsme v závěru byli jen dva jezdci Ineosu vpředu." 

Kolumbijec je také novým lídrem celkového pořadí. Vede o 14 sekund před Sivakovem a 23 sekundy před Vlasovem.