Poslední etapa Paříž - Nice na 110 kilometrů byla opět velmi zajímavá a dramatická až do posledních kilometrů. Nairo Quintana zaútočil na tým Sky a Egana Bernala už 48 kilometrů před cílem a byl dokonce virtuálním lídrem, ale celek Sky měl závod pod kontrolou a Quintanu nakonec téměř dostihl. 

Egan Bernal tak slaví své největší vítězství kariéry a druhé vítězství v etapovém závodě WorldTour. Dvaadvacetiletý Kolumbijec patří k nejmladším vítězům Paříž - Nice v historii. Dokonce i takové legendy jako Jacques Anquetil a Eddy Merckx vyhráli Závod za sluncem ve vyšším věku. 

Za Bernalem a Quintanou skončil třetí Michal Kwiatkowski (Sky), Philippe Gilbert (Deceuninck - Quick-Step) se s nejlepšími neudržel. 


Vývoj závodu 

Zajímavé věci se děly od 48 kilometrů před cílem. Nairo Quintana zaútočil ze skupiny favoritů a rychle získal až minutový náskok. Do etapy nastoupil se ztrátou 46 sekund na Egana Bernala a opravdu ohrožoval žlutý trikot svého krajana. Také získal na rychlostní prémii tři sekundy a snížil rozdíl na 43 sekundy. 

Quintanovi pomáhal především Marc Soler (Movistar) a také Miguel Angel Lopez (Astana), který měl ve skupině dva týmové kolegy, ale od předposledního stoupání Col d'Eze už byl Quintana v první skupině na práci sám, zatímco Bernal měl k dispozici pětici domestiků. 

Quintana bojoval statečně, ale v čelní skupině mu nikdo moc pomáhat nechtěl. Na posledním kopci zaútočil Ion Izagirre a rychle získal přes 20 sekund náskoku. Z vrcholu už zbývalo jen 9 kilometrů do cíle a ve sjezdu pro Izagirreho nebyl problém náskok udržet. Rozdíl mezi skupinou Naira Quintany a Egana Bernala byl na vrcholu pod 30 sekund a bylo jasné, že převlékat se nebude. 

Izagirre si dojel pro své první vítězství v etapě Paříž - Nice. Ve skupině pronásledovatelů byl nejrychlejší Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), třetí skončil Wilco Kelderman (Sunweb). Quintana ztratil 22 sekundy a jen o 4 sekundy později dojela skupina s Eganem Bernalem. 

Tým Sky získal šesté vítězství na Paříž - Nice během osmi let s pěti cyklisty. 

Michal Kwiatkowski vyhrál bodovací soutěž, nejlepším vrchařem se stal Thomas De Gendt (Lotto Soudal) a nejlepším mladým závodníkem je Egan Bernal. Tým Sky vyhrál také soutěž družstev. 

Foto Sirotti, Bettini