Ineos Grenadiers předvedl dokonalou týmovou práci. Jezdci britského celku nechali ujet hlavní únik dne a nemuseli se starat o etapu. Poté najeli na čele na první prašný úsek a Filippo Ganna opět ukázal, jak moc platným domestikem je. Skvěle si vedli i Jhonatan Narváez a Gianni Moscon. Neustále drželi Egana Bernala v popředí a ten se nemusel strachovat z technických úseků a případných útoků soupeřů. 

"Dnes to byl opravdu těžký den a na sterrati jsme očekávali velké rozdíly a spousta lídrů opravdu ztratila čas. Tempo bylo vysoké," řekl Egan Bernal po dojezdu etapy. 

"Egan ukázal, proč ho všichni před několika lety chtěli. Teď je zpět a ukazuje, co v něm je. Když jste třída, můžete mít horší a lepší chvíle, ale nikdy neztratíte svou úroveň. Opět ukázal, jak dobrý je. Pracoval velmi tvrdě a obětoval se v posledních dvanácti měsících, především po loňské Tour de France. Zaslouží si to," je z výkonu svého svěřence nadšený Dave Brailsford, ředitel týmu Ineos Grenadiers.

"Ale jeho výkon je vždy založený na týmové prácí a tým byl dnes fantastický. Už od prvního sektoru. Filippo zde měl za úkol najet na něj jako první a prostě za to vzít. Zvládl to krásně a zbytek kluků na tom stavěla, krok za krokem, hlavně Jhonny a Gianni Moscon. A Egan to zakončil."

"Trochu jsme změnili náš přístup, radši než jezdit defenzivně, se snažíme tvořit závod. Máme na to vhodné závodníky. Závodění si užívají a když jim dáme svobodu a příležitost, mají radost ze závodů. Chtějí takto jezdit. Milují to, smějí se a vtipkují, prostě se baví. Jsme agresivnější a je to příjemné," dodává Brailsford.   

Bernal navýšil svůj náskok před všemi konkurenty. Zejména ujel Remcu Evenepoelovi o více než dvě minuty a nejblíž mu je teď Aleksandr Vlasov. Ruský vrchař ztrácí 45 sekund. Ostatní už mají odstup přes jednu minutu. Italskou vlajku drží vysoko Damiano Caruso. Nečekaný lídr Bahrain Victorious je třetí a ztrácí 1:12. Hugh Carthy má odstup 1:17, Simon Yates 1:22, Emanuel Buchmann 1:50 a Evenepoel 2:22. Až na osmé místo spadl Giulio Ciccone. Ital ztrácí 2:24. 

Bernalovi vychází vše podle plánu, moc dobře však ví, že je třeba nezaváhat ani na chvíli. A všechny opravdové hory teprve přijdou: "Jsem rád, že jsem vpředu, ale musíme v dalších dnech zůstat soustředění."