Australané opět trochu mění název, ale nového sponzora nesehnali, ke společnosti BikeExchange se přidává Jayco Australia, výrobce obytných vozů, ale tato firma patří Gerrymu Ryanovi, majiteli týmu. Ryanovi patří také BikeExchange a předchozí sponzor Mitchelton. Jeden z nejbohatších Australanů jednal s kanadskou společností Premier Tech o možné spolupráci, ale odmítl podmínky Kanaďanů a nadále financuje svůj tým sám.

Přesto k velké sponzorské změně došlo. Po jediném roce končí italský dodavatel kol Bianchi a bude nahrazen tchajwanským výrobcem Giant. Největší producent jízdních kol se do WorldTour vrací po roční pauze. Kola Giant budou osazena komponenty SRAM.      

Mezi závodníky nedošlo k příliš velkým změnám. Odcházejí dlouholeté opory, především Esteban Chaves a Mikel Nieve, dále Brent Bookwalter, Andrej Zejc, Robert Stannard a Barnabás Peák. Chaves v dresu týmu vyhrál monument Okolo Lombardie a obsadil druhé místo na Giro d'Italia a třetí na Vueltě. Stále patřil k lídrům, ale rozhodl se odejít do Ef Education - Nippo. Zkušený baskický vrchař Mikel Nieve zatím neoznámil, zda bude pokračovat a případně kde. Jeden z nejlepších vrchařských domestiků posledních deseti let by ale neměl mít problém sehnat místo i ve 37 letech.

BikeExchange přivedl zejména mladé závodníky. "V posledních dvou letech se náš kádr hodně změnil, takže se musíme adaptovat a změnit přístup," říká Matt White, vedoucí sportovní ředitel. "V minulosti jsme vyhrávali s mnoha závodníky od ledna do října a nikdy jsme nespoléhali na jedinou hvězdu, která by nám přinášela většinu vítězství. To se nám v roce 2021 nepodařilo a rádi bychom se k tomu vrátili." 

BikeExchange v letošní sezóně získal pouze 9 vítězství, loni to bylo 16 triumfů, v roce 2019 35 vítězství, v roce 2018 39 vítězství a přes 25 vítězství se tým dostal každou sezónu od založení v roce 2012. Ta letošní byla jednoznačně nejhorší. Tým před sezónou opustili lídři Adam Yates, Jack Haig a Daryl Impey a Simonu Yatesovi a Michaelu Matthewsovi se moc nedařilo. Zatímco na jaře to ještě docela šlo, tým posbíral 7 vítězství, v létě a na podzim to šlo hodně z kopce. Sezónu zachraňoval Simon Yates, který vyhrál dvě etapy na Okolo Alp a horskou etapu na Giro d'Italia a přidal třetí místo v celkovém pořadí. Michaelu Matthewsovi se dařilo mnohem méně, žádné vítězství nezaznamenal. 

"Grand Tours jsou pro nás důležité cíle, zejména když máte v týmu Simona Yatese a Michaela Matthewse, ale v naší situaci je zásadní vyhrávat kdekoliv a kdykoliv. Musíme se přizpůsobit, některé naše cíle se změní, musíme upravit náš styl závodění," vysvětluje White. 

BikeExchange osvěžil sestavu velmi mladými cyklisty, přichází sedm jezdců ze sedmi různých zemí. Všichni budou mít podle Matta Whitea své úkoly: "Náš tým je mix zkušených jezdců a mladých závodníků. Kelland O'Brien a Campbell Stewart jsou dva špičkoví dráhaři, které se pokusíme přizpůsobit na silniční závody na úrovni WorldTour. Budou spolupracovat s naším sprinterem Kadenem Grovesem. Chceme mít mladý a zlepšující se vlak rozjížděčů kolem Kadena, závodníky podobného věku, kteří se budou učit závodit a budou vítězit společně. Podle nás je to skvělá příležitost nasbírat vítězství."

"Alex Balmer a Jesus David Peña jsou dva talentovaní závodníci, Balmer bude pokračovat na horských kolech a zároveň se bude vyvíjet jako silničář. Peña toho v Evropě ještě moc nestihl, především kvůli opatřením okolo nákazy covid-19, ale my jeho surovému talentu věříme a pomůžeme mu přizpůsobit se evropské scéně. Přicházíme o několik velmi zkušených jezdců, takže je důležité nahradit je správnými lidmi. Jedním z nich je Lawson Craddock. Je znám jako spolehlivý pomocník ve všech typech závodů. Má za sebou spoustu let ve WorldTour a také dostane příležitost jet na sebe." 

"Matteo Sobrero překvapil na italském šampionátu, kde porazil mistra světa Fillippa Gannu a získal titul, ale také má zkušenosti s prací domestika na Grand Tours. U něj taky věříme, že se může zlepšit a vyhrávat. A naším posledním nováčkem je Jan Maas, který získal výborné výsledky na kontinentální scéně a věřím, že nám v příštím roce hodně pomůže v horách," dodává White.

Tým BikeExchange Jayco 2022:

Alex Balmer (Švýcarsko, 21 let)

Jack Bauer (N. Zéland, 36)

Sam Bewley (N. Zéland, 34)

Lawson Craddock (USA, 29)

Kevin Colleoni (Itálie, 22)

Luke Durbridge (Austrálie, 30)

Alex Edmondson (Austrálie, 27)

Tsgabu Grmay (Etiopie, 30)

Lucas Hamilton (Austrálie, 25)

Michael Hepburn (Austrálie, 30)

Damien Howson (Austrálie, 29)

Amund Grøndahl Jansen (Norsko, 27)

Kaden Groves (Austrálie, 22)

Chris Juul-Jensen (Dánsko, 32)

Tanel Kangert (Estonsko, 34)

Alex Konychev (Itálie, 23)

Jan Maas (Nizozemsko, 25)

Michael Matthews (Austrálie, 31)

Cameron Meyer (Austrálie, 33)

Luka Mezgec (Slovinsko, 33)

Kelland O’Brien (Austrálie, 23)

Jesús David Peña (Kolumbie, 21)

Callum Scotson (Austrálie, 25)

Nick Schultz (Austrálie, 27)

Dion Smith (N. Zéland, 28)

Matteo Sobrero (Itálie, 24)

Campbell Steward (N. Zéland, 23)

Simon Yates (V. Británie, 29)