3. etapa Tour Down Under byla zatím nejvíce selektivní. Pouze 116 kilometrů dlouhý závod byl hotový za necelé tři hodiny. Do dlouhého úniku se vydali Mikkel Honoré (EF Education-Easy Post) a Fabio Felline (Astana Qazaqstan). Honoré sbíral body na vrchařských prémiích a už jich získal 17, což stále nestačí na vedoucího Jaye Vinea (UAE Emirates) s 20 body, ale přiblížil se. 

Sestřih 3. etapy Tour Down Under:

Opět se padalo a tentokrát to nejhůře odnesl Gianni Moscon (Astana Qazaqstan). Ital si vykloubil rameno a musel ze závodu odstoupit. Smůlu měl také lídr závodu Rohan Dennis (Jumbo Visma). Nedlouho před rozhodujícím stoupáním Corkscrew musel měnit kolo a na začátku výjezdu neměl dobrou pozici. Vine v krátkém výjezdu zaútočil, Dennis nemohl reagovat, ztratil 1:24 a přišel o šanci na celkové vítězství. 

Vine byl v kopci nejlepší, ovšem Simona Yatese (Jayco AlUla) se nezbavil a před vrcholem se do malé čelní skupiny vrátil také Pello Bilbao (Bahrain Victorious). Bask byl ve dlouhém spurtu nejrychlejší. Vine skončil třetí a v celkovém pořadí má náskok 15 sekund před Bilbaem a 16 sekund před Yatesem. "Hlavním cílem dnes bylo vítězství v etapě," řekl Bilbao v cíli etapy. "Bylo to krátké stoupání a rychlý sjezd, ale měl jsem trochu problémy dojet Yatese a Vinea. Včera jsem byl zklamaný, takže dnes jsem se opravdu soustředil na etapové vítězství."

"Věděl jsem, že Bilbao je rychlý, ale nedokázal jsem ho předjet," reagoval Yates. Brit v celkovém pořadí favorizuje lídra závodu: "Podle toho, jak Jay jezdí do kopce, vypadá velmi silně. Uvidíme, s čím přijdeme v neděli."

Vine byl hodně spokojený s pomocí svého týmu: "Mohl jsem čekat až do posledního stoupání a pak to rozjet. Odvedli skvělou práci." V posledních kilometrech etapy se Vine soustředil na získání co největšího náskoku v celkovém pořadí a táhl skupinu až do spurtu. "Nevěděl jsem, jaký máme náskok. prostě jsem jen jel na plný plyn až do cíle. Věděl jsem, že ve sjezdu do Campbelltownu by nás mohla dojet druhá skupina. Snažil jsem se najet co nejvíc času, protože v závodě se může stát ještě cokoliv."