Stefana Bisseggera (EF Nippo) znají čeští fanoušci cyklistiky ze Závodu míru U23, před dvěma lety skončil celkově druhý za Andreasem Leknessundem. Švýcarský dráhař se po přestupu mezi elitní profesionály zařadil k nejlepším časovkářům, na UAE Tour ho v časovce porazil pouze mistr světa Filippo Ganna a dnes byl ze všech nejsilnější v chornometry na 14,4 kilometru v okolí města Gien. 

Bissegger zlomil srdce francouzskému mistrovi Rémimu Cavagnovi (Deceuninck - Quick-Step), byl totiž jen o 8 desetin sekundy lepší. Třetí nejlepší čas zajel Primož Roglič (Jumbo - Visma), který ztratil 6 sekund a z favoritů na celkové vítězství se mu dařilo nejlépe. Velmi dobrý čas ale zajel také čtvrtý Brandon McNulty (UAE Emirates). Američan byl v cílovém Gienu o 9 sekund pomalejší než vítěz. Dobrý čas, se ztrátou 10 sekund, zajel také pátý Søren Kragh Andersen (DSM). Naopak dvojnásobný mistr světa v časovce Rohan Dennis (Ineos Grenadiers) musí být ze svého šestého místa jistě zklamaný. 

Bissegger se dostal i do průběžného vedení. Před etapou na vedoucího Michaela Matthewse (BikeExchange) ztrácel 14 sekund a i když se Australan hodně snažil žlutý dres udržet, do cíle se dostal v čase o 23 sekundy horším a spadl až na páté místo. Bissegger nyní vede ve stejném čase jako Cavagna, třetí Roglič ztrácí 6 sekund a může být velmi spokojený. V celkovém pořadí má dobrou pozici. jheo nejbližším vážným soupeřem je týmový kolega Steven Kruijswijk (Jumbo - Visma). Nizozemský vrchař na Rogliče ztrácí 14 sekund. Max Schachmann (BORA - hansgrohe) je o další 2 sekundy za ním, stejně jako Aleksandr Vlasov (Astana - Premier Tech).

V bodovací soutěži drží první místo Sam Bennett (Deceuninck - Quick-Step), lídrem vrchařské soutěže zůstal Fabien Doubey (Total Direct Energie) a nejlepším mladým závodníkem je Bissegger, jehož bílý trikot poveze průběžně druhý McNulty.