Bittner zahájil závodní sezónu už v lednu na Saudi Tour, poté se přesunul do Portugalska a na Kolem Algarve zajel první lepší výsledek, když v úvodní etapě skončil pátý v hromadném dojezdu. Musel improvizovat, protože kvůli pádu se do sprintu nemohl zapojit kolega Casper van Uden. Po pěti etapách na jihu Portugalska odjel až do Belgie, kde si poprvé vyzkoušel velké dlážděné klasiky.

Omloop Het Nieuwsblad nedopadl pro celý tým DSM zrovna nejlépe, nejlepší John Degenkolb dokončil až na 32. místě, daleko za bojem o pódium. Nikdo z nizozemského týmu nebyl vidět a o moc lepší to nebylo ani v neděli na závodě Kuurne-Brusel-Kuurne, kterého se Bitttner neúčastnil. Mnohem lépe dopadli jezdci v černých dresech na menší úterní klasice Le Samyn. Bittner pokrýval útoky soupeřů v těžkém závodě v chladném a větrném počasí. V závěru navíc rozjel spurt pro Alberta Daineseho a Ital projel cílem na čtvrtém místě. Sám Bittner skončil na 12. příčce.

"V Kuurne nám trochu chyběla týmová spolupráce, takže jsme se soustředili na to, abychom byli opravdu pevní jako celek, a bylo důležité, že jsme do závěrečných 100 kilometrů byli vpředu s více jezdci. Do závěrečných okruhů jsme vjížděli se čtyřmi lidmi. Od té chvíle šlo o to, abychom dělali dobře základní věci, dobře komunikovali a vjížděli do dlážděných sektorů společně. Ve finále jsme se pak dokázali dostat do závodu, když Sean Flynn a Casper van Uden odvedli skvělou práci, zlikvidovali únik a mohli jsme spurtovat. Klíčovým poznatkem pro nás je, že víme, že můžeme být v takových závodech konkurenceschopní, pokud budeme dobře spolupracovat," říká sportovní ředitel Phil West. 

Bittner má důvěru týmu i v dalších závodech, proto se už v neděli postaví na start Paříž-Nice, zatím nejvýznamnějšího profesionálního závodu jeho krátké kariéry. Lídrem DSM bude Romain Bardet a cílem je uspět v celkové klasifikaci. V závodě však budou příležitosti i pro sprintery a klasikáře, tedy i pro Bittnera. "Naším cílem je dobré umístění v celkové klasifikaci s Romainem. Myslíme si, že by mu trať měla docela vyhovovat, a máme dobrou sestavu, abychom ho podpořili, ale také se zapojíme do hromadných dojezdů. Královská etapa bude končit velmi blízko Romainova domu, takže bude mít ještě větší motivaci. Vedle celkového pořadí budeme také lovit etapy. Chris Hamilton a Kevin Vermaerke budou dohlížet na Romaina ve dvou vrchařských dojezdech a v ostatních etapách bduouc mít šanci Nils Eekhoff, John Degenkolb a Pavel Bittner," tvrdí West. 

Vrcholem Bittnerovy jarní sezóny by mohl být debut na monumentu Paříž-Roubaix, který však zatím není definitivně potvrzen.