Současný tým vznikl v roce 2010 jako kontinentální Team NetApp. Už tehdy byli součástí týmu Němci Andreas Schillinger a Michael Schwarzmann, kteří mají s týmem podepsáno na další dva roky do 2021, stejně jako Cesare Benedetti, který má ještě roční jistotu. Do týmu tehdy přišel z rakouského KTM i Jan Bárta. Tým dosáhl pěti vítězství, z nichž jedno si připsal Schillinger na Praha – Karlovy Vary – Praha. 

Již o rok později tým postoupil do kategorie ProConti, rozšířil počet závodníků z 15 na 20 a do týmu přišel druhý Čech, Leopold König. Tento rok se tu na necelou jednu sezónu otočil i Daryl Impey před tím, než odešel do WorldTour Orica GreenEDGE. Tým dosáhl jediného a nepříliš významného vítězství. 

Rok 2012 již byl úspěšnější. Na 12 výhrách se velkou měrou podíleli oba čeští cyklisté: Jan Bárta ovládl časovku i celkové pořadí na Coppi e Bartali, vyhrál Kolem německého Kolína a stal se mistrem republiky v časovce. Leo König přidal 6. etapu na Kolem Británie. 

V letech 2013 se týmu upsal na dva roky ze známých jmen David De la Cruz, s následnou praxí v Quick Stepu, Sky a nejnověji se smlouvou v UAE. Na 10 vítězstvích se v 8 případech podíleli oba Češi! Leo König vyhrál etapu na Kalifornii, Vueltě a ovládl Czech Cycling Tour včetně jedné etapy. Jan Bárta se stal vítězem polského etapáku včetně časovky a stal se mistrem republiky v obou závodech. 

Další rok byl na vítězství opět chudší. Mezi pouhými 5 byl i mistrovský dres Jana Bárty v časovce. V tomto roce zde začal působit Sam Bennett a hned přispěl třemi výhrami. V týmu pak setrval až do letošní sezóny. Jako praktikanti zde od srpna získali prostor Patrick Konrad a Gregor Muhlberger a oba mají podepsánu i na sezónu 2020. Českou stopu zde v tomto roce zanechal i František Paďour.

V roce 2015 se tým přejmenoval na Bora – Argon. Leo König odešel do Sky. Naopak do týmu poprvé přišel Emanuel Buchmann a stal se v tom roce národním šampionem Německa v silničním závodě. A také sprinter Phil Bauhaus, který tu setrval dva roky, než odešel do Sunwebu a poté do Bahrajnu. Na 8 vítězstvích se v 5 případech podílel Sam Bennett a v jednom Jan Bárta coby opětovný mistr republiky v ITT. 

V následujícím roce se nic podstatného nezměnilo, snad jen to, že do týmu přišel Lukas Pöstlberger, který si připisuje etapu na Kolem Rakouska a v týmu setrvává až do sezóny 2020. Z 10 vítězství si po třech rozdělili sprinteři Bennett a Bauhaus. Naprázdno tentokrát vyšel Jan Bárta, který na domácím šampionátu v časovce podlehl Leo Königovi. 

Rok 2017 znamenal příchod nového druhého hlavního sponzora: německého výrobce sanity hansgrohe. A s ním postup do WorldTour. V tomto přelomovém roce přichází Peter Sagan, Pascal Ackermann či Rafal Majka a vrací se Leo König. Třiatřicet výher včetně třetího titulu mistra světa Petera Sagana dokumentuje tuto revoluční změnu týmu z původně provinčního v jeden z nejlepších na světě. Zatímco Sam Bennet vyhrál v průběhu sezóny 10x, včetně dvou etap na Czech Cycling Tour, Ackermann zatím nic. Bennetta překonal s 12 výhrami Peter Sagan. Jan Bárta se stal opět republikovým mistrem v časovce, ale to bylo od našich z pohledu vítězství všechno. Tým se poprvé etabloval výhrami na Grand Tour: etapou na Giru (Postlberger), dvěma na Tour (Sagan a Bodnar) a jednou na Vueltě (Majka). 

V loňském roce již v týmu nezískává kontrakt Jan Bárta. Leo König sice zůstává, ale téměř nezávodí, a když, tak vzdává. Tým posiluje o Davida Formola či Daniela Osse a vyhrává 33 závodů. Sagan ovládl Gent-Wevelgem a Paris-Roubaix. Bennett vyhrává tři etapy na Giru a Sagan tři na Tour. Ackermann se prosazuje 9x v hromadných dojezdech a je o dvě vítězství lepší než Bennett. 

Letošní sezóna přinesla rekordních 47 vítězství (12x Ackermann, 13x Bennett) a pomyslný bronzový stupínek mezi týmy WorldTour. Kádr se nijak podstatně nemění. Setrvačností v něm figuruje Leopold König, ale už o něm není slyšet. Nedaří se sice vyhrát žádnou klasiku, ale 3 etapy na Giru (2x Ackermann, Benedetti), etapa na Tour (Sagan) a Vueltě (Archbold) se cení. Týmoví členové získávají šest dresů národních mistrů. 

Zásadní změnou na rok 2020 je odchod Sama Bennetta, případně Davida Formola. Peter Sagan má smlouvu až do roku 2021. Přichází 5 mladých nováčků. Na první pohled to vypadá, že tým oslabil. Ale papírové předpoklady nemusí vždy odpovídat realitě. 

Ve spurtech budou sázet na Ackermanna, kterého budou v závěru hromadných dojezdů podporovat osvědčení krajané Selig a Schwarzmann. Ovšem s ohledem na to, že za Bennetta chtěli získat Hodega z Deceuninck-Quick Step, nejspíš pociťují nedostatek na sprinterských pozicích. A právě sprinteři jsou ve většině týmů největšími sběrateli vítězství, jež jsou v profesionálním pelotonu ceněna víc než body rankingu UCI. Těžko se totiž dá předpokládat, že se ve své první profi sezóně nějak výrazněji prosadí estonský sprinter Martin Laas, který sice loni vyhrál 6x, ovšem v Koreji a na Taiwanu. 

Na jarní kostkové klasiky zůstávají Peteru Saganovi k ruce Drucker, Oss, Bodnar, Gatto, Burghardt. Rekord v podobě počtu zelených dresů na Tour už získal. Letos budeme zvědavi, jak si povede premiérově na Giru. Mistrovství světa ani Olympijské hry nejspíš nebudou jeho šálek kávy, dá se tedy očekávat, že se objeví i na některé z dalších dvou Grand Tour. 

V kratších etapácích a na ardenských klasikách je schopen se prosazovat Patrick Konrad a zvláště pak Maxmilian Schachmann. Oba jsou výbornými pomocníky lídrů na Grand Tour se schopností dosáhnout dílčích úspěchů. Speciálně Konrad může mít roli záložního lídra, resp. super domestika.

Na Grand Tour a WorldTour etapových závodech se očekává další posun především Emanuela Buchmanna, letos 4. na Tour a se čtyřmi dalšími celkovými umístěními v top ten na WorldTour etapácích včetně dvou podiových. Do desítky na Grand Tour je schopný jezdit Rafal Majka. 

Z mladých talentů se posun ve výkonnosti určitě očekává hlavně od velkého německého talentu, 23 letého Lennarda Kämny v jeho už čtvrté sezóně ve WorldTour. 

Ztráta Sama Bennetta se jeví jako těžko nahraditelná. Na druhou stranu řada cyklistů zraje do svých nejlepších let. Od Petera Sagana se určitě očekává víc než „jen“ jeho čtyři výhry z tohoto roku. Možná že dojde k mírnému zbrzdění dosavadního vzestupu tohoto jediného „čistokrevného“ WorldTour německého týmu. Na druhou stranu letos hodně vsadili při doplňování soupisky na mládí, takže o to víc zadělali na budoucnost.

V týmu jsou:

Němci: Pascal Ackermann, Emanuel Buchmann, Marcus Burghardt, Lennard Kämna, Maximilian Schachmann, Andreas Schillinger, Michael Schwarzmann, Rüdiger Selig

Rakušani: Patrick Gamper, Felix Großschartner, Patrick Konrad, Gregor Mühlberger, Lukas Pöstlberger

Italové: Cesare Benedetti, Matteo Fabro, Oscar Gatto, Daniel Oss

Slováci: Erik Baška, Juraj Sagan, Peter Sagan

Poláci: Maciej Bodnar, Rafal Majka, Pawel Poljanski

Lucemburčan Jempy Drucker

Estonec Martin Laas

Australan Jay McCarthy

Nizozemec Ide Schelling