Mírně zvlněná pouze 109 km dlouhá etapa, která následovala po dopolední časovce. Opět se vytvořil únik dne, tentokrát na jeho likvidaci měli zásadní podíl kluci z Elkov-Kasper. Úplný závěr byl po kostkách, v zatáčkách a do mírného kopce. Bora si to zkušeně ošéfovala, takže nakonec ten, kdo měl být posledním ve vlaku pro Ackermanna, Michael Schwarzmann, si dojel pro druhé místo.

Dojezd vyhovoval i Adamu Ťoupalíkovi, který byl nejlepší hned za vedoucí trojicí. Inventura Adamových výsledků na Sibiu Tour vypadá tedy takto: prolog 4. místo, druhá etapa 5. místo a etapa 3B 4. místo. Díky těmto umístěním nakonec vybojoval 4. místo v bodovací soutěži. Hodně dobré.

Nejen tuto etapu, ale i celý etapák ovládl Bora-hansgrohe: první dva v celkovém pořadí - Muhlberger před Konradem. Třetí zůstal i po poslední etapě Matteo Badilatti z Israel Start-Up Nation, v němž si plnil úlohu pracanta Dan Turek. Muhlberger ovládl i bodovací a vrchařskou soutěž.

Petr Kelemen v poslední etapě za podpory svého týmu zabojoval na prémiích o bílý trikot, Bergstrom Frisk se ale nedal a nakonec o jedinou vteřinu uhájil před Petrem Kelemenem první místo v soutěži do 23 let.

Elkov-Kasper vyhrál týmovou soutěž před prokontinentálními Vini Zabú KTM a NIPPO DELKO One Provence. Karel Hník z hradeckého týmu dokončil celkově na 13. pozici. O místo před ním jako nejlepší Čech je klasifikován Petr Kelemen (CCC Development). Michal Schlegel z Elkov-Kasper skončil na 16. místě.