Elkov Kasper odstartoval ve francouzském Charvieu-Chavagneux etapový závod Alpes Isere Tour UCI 2.2. Na start se postavila šestice Bárta, Boroš, Neuman, Přidal, Ťoupalík a Zahálka. První etapa se jela na 146 km dlouhé trase se zvlněným profilem. Po několika nesmělých pokusech o únik se po 35 kilometrech oddělila 10členná skupina, kde byli dva čeští zástupci, a to Michael Boroš a Milan Kadlec z Development Team DSM. 

Peloton si držel tuto skupinu stále na blízko a ztrácel pouze desítky vteřin. Na 78 km se Michaelu Borošovi podařilo získat bonifikaci za vítězství ve sprintu a následně spolu se čtyřmi dalšími jezdci znovu zaútočil a rozpojil skupinu úniku. Následně se díky aktivitě skupiny podařilo navýšit náskok na jednu minutu a Michael Boroš opět bodoval na rychlostní prémii tentokrát třetím místem. 

Skupina se následně znovu zvětšila na sedm členů a Michael Boroš zkompletoval všechna místa na sprinterských prémiích díky druhému místu na třetí z nich. Šest kilometrů před cílem ztrácel peloton minutu a bylo zřejmé, že o vítězi se rozhodne ze skupiny v úniku. 

I když peloton navýšil rychlost na maximum, tak mu stále pět vteřin chybělo a vítězem etapy se stal Nizozemec Habets z Metecu. Michale Boroš si dospurtoval pro skvělé druhé a místo a díky své aktivitě během etapy se oblékl do dresu pro nejlepšího sprintera. „Ve skupině jsme všichni spolupracovali a jeli aktivně, bez čehož se nám náskok do cíle udržet nepodařilo. V závěru jsem ještě zkusil zabojovat o první místo, ale Nizozemec byl lepší. Závod je teprve na začátku a tahle etapa určitě nebude rozhodující“, podělil se o své pocity druhý v etapě i průběžně Michael Boroš.

Ve čtvrtek pokračuje závod výrazně kopcovitější etapou na 145 km.

Výsledky naleznete ZDE.