A když máte na závod i osobní vzpomínky, když si dokážete vybavit, jak vypadají jednotlivé úseky na trati a co čeká závodníky v bezprostředním okamžiku, tak je i televizní přenos zajímavější.

Je to závod, kam mě novinářská práce několikrát zavála, jednou i na motocyklu při práci pro fotografa Romana Kanicha - vznikla v roce 2012 fotoreportáž V prachu za Spartakem.


Vloni jsem se před startem závodu přiznal, že Mám rád Strade Bianche, Toskánsko, oblast Chianti, Sienu. A plánuji, že se sem vrátím s kolem. Už asi ne na jarní hrocení kilometrů, asi ne tak v brzkém jaru, abych se mohl stát divákem závodu. Ale láká mě místní příroda, terény a nakonec i ty bílé cesty. A řekl bych že je to ideální prostředí pro dnes stále oblíbenější gravely.


A ten kdo má rád kola historická, tak doporučuji  Eroicu - eroica.it, letos se maraton historických kol pojede šestého října.


My se ovšem dneska těšíme na souboj nejlepších klasikářů na také na naše čtyři účastníky a jednu účastnici, věříme, že nám přinesou krásný zážitek.

K závodu vás zvou lonští vítězové Anna van der Breggen a Tiesj Benoot:

Ženy uvidíte na Eurosportu2 od 12:30

Přenos závodu mužů na Eurosportu2 začíná ve 14:00

Je mnoho důvodů proč se vydat s kolem do Itálie, Toskánska oblasti Chianti...

Foto RCS sport, L Eroica a Libor Matějka